Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Νιγηρία: Η μηνιγγίτιδα έχει σκοτώσει τουλάχιστον 20 μαθητές- Πάνω από 400 άτομα έχουν μολυνθεί

Τουλάχιστον 20 μαθητές έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας επιδημίας μηνιγγίτιδας η οποία έχει πλήξει σχολεία και οικοτροφεία στην πολιτεία Γιόμπε, της βορειοδυτική Νιγηρίας, προκαλώντας πάνω από 400 εισαγωγές μαθητών σε νοσοκομεία, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές χθες Τετάρτη.

«Καταγράψαμε επιδημία μηνιγγίτιδας σε έξι δευτεροβάθμια σχολεία της πολιτείας, που είχε αποτέλεσμα να πεθάνουν 20 μαθητές από τους 473 που μολύνθηκαν» από τη νόσο, δήλωσε ο Μοχάμεντ Σάνι Ιντρίς, επίτροπος παιδείας στην πολιτεία Γιόμπε.

Το εκπαιδευτικό ίδρυμα Government Technical College, στην πόλη Ποτίσκουμ, είναι αυτό που υπέστη το πιο βαρύ χτύπημα, καθώς εκεί καταγράφηκαν «17 θάνατοι», διευκρίνισε ο κ. Ιντρίς.

Τα σχολεία που επλήγησαν έχουν τεθεί υπό ιατρική επιτήρηση 24 ώρες το 24ωρο και στήθηκαν προσωρινά κέντρα απομόνωσης και χορήγησης κατεπείγουσας θεραπείας σε μαθητές που μολύνθηκαν από τη νόσο.

«Η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο, καθώς δεν καταγράψαμε κανένα νέο κρούσμα κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων ημερών, ενώ 370 από τους ασθενείς που εισήχθησαν σε νοσοκομεία ανένηψαν και έλαβαν εξιτήρια», διαβεβαίωσε ο κ. Ιντρίς.

Η μηνιγγίτιδα είναι μεταδοτική, εξαπλώνεται από τον έναν άνθρωπο στον άλλο με σταγονίδια εκκρίσεων των αναπνευστικών οδών —βήχας, φτάρνισμα—, μέσω της στενής επαφής, ή εξαιτίας των επισφαλών συνθηκών ζωής.

Τα πιο συνηθισμένα κλινικά συμπτώματα είναι η αιφνίδια εκδήλωση πυρετού, οι κεφαλαλγίες και η αυχενική δυσκαμψία.

Η Νιγηρία βρίσκεται στη λεγόμενη ζώνη της μηνιγγίτιδας της υποσαχάριας Αφρικής, η οποία εκτείνεται από τη Σενεγάλη στο δυτικό τμήμα της ηπείρου ως την Αιθιοπία στο ανατολικό· στην περιοχή αυτή, τα ξεσπάσματα της νόσου είναι συχνά.
 

Tags
Back to top button