Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Νετανιάχου: Αναβάλλονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα

Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέβαλε τη λήψη απόφασης σχετικά με τις ενέργειες που θα αναλάβει ο στρατός της χώρας του στη Γάζα εάν η Χαμάς δεν συμφωνήσει σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, δήλωσε εχθές το βράδυ (1/8), σε πηγή.

Δεν θα ληφθεί απόφαση αυτή την εβδομάδα, ανέφερε η πηγή.

Αυτό έρχεται εν μέσω εσωτερικών διαφωνιών στην ισραηλινή κυβέρνηση σχετικά με την προτιμώμενη πορεία δράσης της στον θύλακα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, μια από τις ιδέες που βρίσκονται στο τραπέζι, σε περίπτωση που η ένοπλη οργάνωση δεν δεχτεί την συμφωνία, είναι να περικυκλωθεί η Γάζα και άλλα αστικά κέντρα, ενώ μια άλλη πρόταση είναι να «καταληφθεί» η πόλη, ανέφερε αξιωματούχος, ενώ πρόσθεσε ότι οι υπουργοί εξετάζουν διαφορετικά σχέδια.

Την Πέμπτη, ένας ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες διαμορφώνουν μια νέα συμφωνία για τη Γάζα, καθώς η Χαμάς φέρεται να αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός και την ομηρία.

«Ταυτόχρονα, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εργαστούν για την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ θα συνεχίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η μετατόπιση έρχεται καθώς η Χαμάς έχει αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός και την ομηρία, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Γάζα: Τι ανέφερε η Χαμάς

Υπενθυμίζεται ότι, την Πέμπτη, η Χαμάς δήλωσε ότι παραμένει δεσμευμένη στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός και την πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, αλλά επισήμανε ότι οι συνθήκες στον θύλακα θα πρέπει πρώτα να βελτιωθούν «σημαντικά».

Οι κλυδωνιζόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες λαμβάνουν χώρα εν μέσω μιας καταστροφικής ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα, όπου δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα.

Tags
Back to top button