Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

Νέος υπέρηχος δείχνει καθαρά το έμβρυο να κινείται και να τραβά τον ομφάλιο λώρο! (βίντεο)

Οι επιστήμονες μπορούν πλέον να δουν καθαρά το έμβρυο, να κινείται, να καταπίνει και να τραβά τον ομφάλιο λώρο!

Ποια είναι αυτή η νέα τεχνική;

Η μαγνητική τομογραφία πράγματι δεν είναι «νέα» τεχνική απεικόνισης της ανατομίας του σώματος, προκειμένου να εντοπιστούν ενδεχόμενες δομικές ανωμαλίες. Η τεχνική αυτή μάλιστα άρχισε να αναπτύσσεται τη δεκαετία του ’70 και του ’80.

Όμως μία από τις δυσκολίες της απεικονιστικής αυτής τεχνικής είναι η εγγενής αδυναμία λήψης κινούμενων εικόνων. Όποιος έχει υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία γνωρίζει, πως ο τεχνικός του ζητά να μείνει ακίνητος για μερικά δευτερόλεπτα, προκειμένου το μηχάνημα να λάβει καθαρές εικόνες. Οτιδήποτε κινείται δεν απεικονίζεται καθαρά.

Επομένως είναι προφανώς εξαιρετικά δύσκολο να ληφθούν εικόνες από ένα έμβρυο, ειδικά αν αυτό βρίσκεται στα πρώτα στάδια της κύησης, οπότε και κινείται συνεχώς. Επίσης η απεικόνιση δομών, που κινούνται συνεχώς είναι εξαιρετικά δυσχερής. Τέτοια δομή είναι και η καρδιά, η οποία στο έμβρυο πάλλεται με συχνότητα άνω των 120 παλμών/ λεπτό.

Επομένως, η πρόοδος στην τεχνική της μαγνητικής τομογραφίας αφορά τη δυνατότητα να λάβουμε καθαρές εικόνες κινούμενου εμβρύου. Αυτό επετεύχθη χάρη στην εξέλιξη τόσο των μηχανημάτων, όσο και του λογισμικού, που χρησιμοποιούμε, προκειμένου να σχηματίσουμε τις εικόνες.

Παρακάτω βλέπουμε ένα video, το οποίο οι ερευνητές, που ασχολούνται με την εξέλιξη της τεχνικής αυτής δημοσίευσαν στον ιστότοπο . Σε αυτό απεικονίζεται έμβρυο 20 εβδομάδων, το οποίο κινείται, καταπίνει και παίζει με τον ομφάλιο λώρο!

Tags
Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button