Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Νέο πρόβλημα για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού: Η μετάλλαξη Λάμδα είναι πιθανόν πιο ανθεκτική

«Πονοκέφαλο» στους «ειδικούς» προκαλεί η μετάλλαξη Λάμδα, που βρέθηκε για πρώτη φορά στο Περού, καθώς σύμφωνα έρευνα ενδέχεται να είναι πιο ανθεκτική στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού,.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στο medrxiv.com, επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Χιλής επισημαίνουν πως τα δεδομένα δείχνουν ότι το λεγόμενο στέλεχος Λάμδα της νόσου COVID-19 θα μπορούσε να είναι πιο μεταδοτικό από τις παραλλαγές Δέλτα, Άλφα και Γάμμα.

Ακόμα, τα εμβόλια για τη νόσο COVID-19 μπορεί να μην προσφέρουν επαρκή προστασία απέναντι στη μετάλλαξη Λάμδα.

Χαρακτηριστικά, οι επιστήμονες σημειώνουν: «Τα δεδομένα μας δείχνουν για πρώτη φορά ότι οι μεταλλάξεις που υπάρχουν στην ακίδα πρωτεΐνης της παραλλαγής Λάμδα δίνουν τρόπο διαφυγής στα εξουδετερωτικά αντισώματα και στην αυξημένη μολυσματικότητα».

Επισημαίνεται ότι η μετάλλαξη Λάμδα αντιπροσώπευε το 82% των περιπτώσεων της νόσου COVID-19, κατά τον Μάιο και τον Ιούνιο, στο Περού, το οποίο έχει το υψηλότερο ποσοστό θανάτων στον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ακόμα, στη γειτονική Χιλή, η μετάλλαξη Λάμδα έχει εντοπιστεί στο 1/3 των πρόσφατων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νόσου COVID-19.

Μέχρι στιγμής, η μετάλλαξη Λάμδα έχει ταυτοποιηθεί σε 27 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Tags
Back to top button