Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Νέο πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων ύψους 10 δισ. ευρώ από την ιταλική κυβέρνηση

Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε ένα νέο πακέτο ύψους περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Βάσει των μέτρων που εγκρίθηκαν χθες Παρασκευή το βράδυ, η Ρώμη θα προσφέρει άμεσα 1,95 δισεκ. ευρώ σε επιχορηγήσεις στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση που έχει προκληθεί λόγω της COVID-19 και σε βοήθεια σε τρόφιμα για τους φτωχούς.

Η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζει επίσης τη διάθεση επιπρόσθετων 8 δισεκ. ευρώ για να ενισχύσει σχέδια βοήθειας που ήδη υλοποιούνται.

Χθες το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι 37.242 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 699 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο, την ώρα που η χώρα αγωνίζεται να θέσει υπό έλεγχο το νέο κύμα κρουσμάτων και θανάτων από την πανδημία που αντιμετωπίζει, το οποίο ασκεί πιέσεις και φτάνει στα όριά του το σύστημα υγείας της χώρας.

Η ιταλική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά τουλάχιστον 9% φέτος λόγω των μέτρων καραντίνας που ελήφθησαν για να αναχαιτιστεί η επιδημία.

Αυτή η νέα δέσμη μέτρων δεν αναμένεται να οδηγήσει το φετινό δημοσιονομικό έλλειμμα να υπερβεί τον σημερινό στόχο για 10,8% του ΑΕΠ, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς είχαν ήδη γίνει σχέδια για περιθώριο ελιγμών στις δαπάνες εντός του στόχου αυτού.

Σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την πανδημία, η ιταλική κυβέρνηση έχει διαιρέσει την χώρα σε τρεις ζώνες ανάλογα με τα ποσοστά κρουσμάτων που έχουν και έχει επιβάλλει αναλόγως και περιοριστικά μέτρα.

Πολλές περιφέρειες, όπως το Πεδεμόντιο και η Λομβαρδία στον βορρά, που είναι βιομηχανικές, έχουν τεθεί υπό μερικό lockdown με τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα περισσότερα καταστήματά τους να έχουν κλείσει, ενώ στους κατοίκους τους επιτρέπεται να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνον για την κάλυψη των βασικών αναγκών.

Αυτά τα πρόσφατα περιοριστικά μέτρα επεκτάθηκαν και σε άλλες περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης της Τοσκάνης γύρω από την Φλωρεντία, και θα ισχύσουν ως τουλάχιστον τις 3 Δεκεμβρίου.

Tags
Back to top button