Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Νέο «καμπανάκι» ESM για τις παροχές του Α.Τσίπρα: «Σε κίνδυνο το πρωτογενές πλεόνασμα»

Ο ESM εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ανησυχία του για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι παροχές που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο Ρολφ Στράουχ, επικεφαλής οικονομολόγος του ESM, επανέλαβε τις ανησυχίες που είχε εκφράσει ο Κλάους Ρέγκλινγκ για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση Τσίπρα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα οδεύει προς δημοσιονομικό εκτροχιασμό, εξαιτίας των παροχών. 

Ο Στράουχ, μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωσε ότι ήδη το σπρεντ των ελληνικών ομολόγων από το αντίστοιχο γερμανικό αυξήθηκε κατά 50 μονάδες βάσης, καθώς οι αγορές είναι προσεκτικές στην αποφυγή κινδύνων που σχετίζονται με χώρες, για τις οποίες δεν έχουν σαφή εικόνα για την πορεία της οικονομικής πολιτικής.

«Αν και δεν έχουμε τελική εκτίμηση των μέτρων, αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι βάσει της προκαταρκτικής μας ανάλυσης, η Ελλάδα δεν θα πετύχει το συμφωνημένο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% με σημαντική διαφορά» είπε ο Στράουχ. Τόνισε, δε, ότι για το 2020 ο αντίκτυπος των παροχών είναι είναι πιο δύσκολο να προβλεφθεί, αλλά αν τα εξαγγελθέντα μέτρα εφαρμοστούν, το θέμα μπορεί να πάρει περισσότερες διαστάσεις.

Τα μέτρα αυτά, από τη σκοπιά του ESM, δεν είναι φιλικά προς την ανάπτυξη, τόσο σε μεσοπρόθεσμο όσο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, σημείωσε ακόμη ο Στράουχ: «Μπορεί να βοηθήσουν την βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη, αλλά η εικόνα διαφέρει σε μεσοπρόθεσμο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα και αυτό για μας, ως ο μεγαλύτερος μακροχρόνιος δανειστής της Ελλάδας, αποτελεί θέμα ανησυχίας».

Tags
Back to top button