![Νέα παρέμβαση του Ολλανδού ερευνητή για τους σεισμούς στο Αιγαίο: «Δεν φαίνεται να μειώνεται η ενέργεια»](https://pro-news.gr/images/posts/February 2025/nea-paremvasi-toy-ollandou-erefniti-ghia-toys-seismous-sto-aighai.webp?8258664bcee77bb8c1106743af4fb1cf)
Σε νέα παρέμβαση για τους σεισμούς στο Αιγαίο προέβη ο Ολλανδός ερευνητής, Φρανκ Χούγκερμπιτς.
Στη νέα ανάρτησή του αναφέρει:
Πέντε μέτριες δονήσεις M ≥ 4,5 σημειώθηκαν στη σειρά την τελευταία ώρα στα Δωδεκάνησα (Κυκλάδες). Σε αυτό το σημείο δεν φαίνεται να μειώνεται η ενέργεια
Προ ημερών σε βίντεό του, με αφορμή τους σεισμούς των Κυκλάδων, ο Ολλανδός τονίζει πως στη χώρα μας δεν έχει σημειωθεί εδώ και αρκετά χρόνια ένας μεγάλος σεισμός, κάτι το οποίο θα συμβεί αναπόφευκτα.
Νέα ανάρτηση Τσελέντη: Μπορεί να έχουμε σεισμό 6 Ρίχτερ στις Κυκλάδες
Παράλληλα, υπογραμμίζει πως μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν οι σεισμοί των Κυκλάδων είναι ηφαιστειογενείς ή όχι, υπογραμμίζοντας πως αυτό θα φανεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Παράλληλα, σχολίασε πως δεν αποκλείεται ο κύριος σεισμός στο σημείο αυτό να μην έχει γίνει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι πολύ πιθανό να συμβεί τις επόμενες ημέρες».
Οι προβλέψεις του ερευνητή
Ο Frank Hoogerbeets είναι ολλανδικής καταγωγής ερευνητής και είχε προβλέψει τον σεισμό που έπληξε την Τουρκία προ διετίας.
Ο ίδιος είχε προειδοποιήσει ακόμη μια φορά τη χώρα μας για τον μεγάλο σεισμό, πριν από περίπου 6 μήνες.
«Η Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο. Ενώ στην Ελλάδα γίνονται σεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ ανά 2 χρόνια, δεν έχει σημειωθεί τέτοια δόνηση από το 2021. Τελευταία φορά που τα Δωδεκάνησα είχαν μεγάλο σεισμό ήταν πριν από τέσσερα χρόνια»,έγραψε χαρακτηριστικά.
Ο Χούγκερμπετς προβλέπει, όπως αναφέρει ο ίδιος, τους σεισμούς με βάση τις κινήσεις των πλανητών, ενώ οι μέθοδοί του θεωρούνται αμφιλεγόμενες και αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη από την επιστημονική κοινότητα.