Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι ο θάνατος είναι... θετική εμπειρία

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται τον θάνατο. Αυτό επειδή, με κάποιο τρόπο, συνδέεται με θετικά συναισθήματα. Από που προκύπτει όμως αυτό;

Ο θάνατος είναι γενικά μια θετική εμπειρία και έχει την αίσθηση της ευφορίας ή  της ευδαιμονίας, ισχυρίζεται μια νέα μελέτη στο Δυτικό Πανεπιστήμιο του Καναδά και στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης του Βελγίου. Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που είχαν εμπειρίες κοντά στο θάνατο είχαν ευχάριστα συναισθήματα, τα οποία μάλιστα ήταν τόσο έντονα που δεν ήθελαν να επανέλθουν στη ζωή.

Η νέα μελέτη χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να αναλύσει τις περιγραφές των ανθρώπων που είχαν κάποια  επιθανάτια εμπειρία. Συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκαν 158 ασθενείς, ξεχωρίζοντας τα βασικά λόγια για τη διαδικασία. Οι θετικές λέξεις όπως το «φως» (67%) και το «καλά» (65%) εμφανίστηκαν συχνότερα, σε αντίθεση με τις λέξεις «φόβος» που ανέφερε το 24% των ερωτηθέντων και «νεκρός», αναφέρει το 18% των ερωτηθέντων.

Οι ερευνητές λένε ότι η διαδικασία παρέχει μια αμερόληπτη προσέγγιση στην κατανόηση μιας από τις πιο μυστηριώδεις διαδικασίες. «Αυτό είναι σημαντικό δεδομένου ότι υποδηλώνει ότι τα άτομα δεν σχετίζονται αρνητικά με τις επιθανάτιες εμπειρίες», αναφέρει η έκθεση.

Tags
Back to top button