Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Νέα κρούσματα με τον ιό του Δυτικού Νείλου – Τα συμπτώματα των ασθενών!

Έντεκα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφονται, μέχρι στιγμής, στην Κεντρική Μακεδονία. Συγκεκριμένα από ένα κρούσμα έχει καταγραφεί στους Δήμους Χαλκηδόνας, Βόλβης, Ωραιοκάστρου και Θεσσαλονίκης, ενώ τρία κρούσματα ταυτοποιήθηκαν στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου…


Δύο ακόμη κρούσματα σημειώθηκαν στον Δήμο Αλεξάνδρειας και ένα στον Δήμο Βέροιας. Όλα τα παραπάνω περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου συνοδεύονταν από εκδηλώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ ένα κρούσμα που ταυτοποιήθηκε στην Πέλλα δεν είχε τέτοια συμπτώματα.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, αναμένεται η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (λόγω και της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας), ενώ θεωρείται πιθανή η εμφάνιση κρουσμάτων της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών. Η βασική δεξαμενή του στη φύση είναι κυρίως τα άγρια πτηνά, από όπου μολύνονται τα κουνούπια. Οι άνθρωποι δεν μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό σε άλλα κουνούπια.

Η πλειονότητα των ανθρώπων που μολύνονται με τον ιό είναι ασυμπτωματικοί. Περίπου 20% εμφανίζουν ήπια συμπτώματα ιογενούς λοίμωξης και λιγότεροι από 1% παρουσιάζουν σοβαρότερες εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.


Οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις εμφανίζονται συνήθως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό και, γενικά, άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα.

Επειδή οι περιοχές κυκλοφορίας του ιού δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια, το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει τη σημασία και την ανάγκη να τηρούνται τα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια απ’ όλους, σε όλην την επικράτεια.

Tags
Back to top button