Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα ένταση – Ισραήλ: Δακρυγόνα και προειδοποιητικά πυρά κατά παλαιστίνιων διαδηλωτών στα σύνορα της Γάζας

Δακρυγόνα και πραγματικά πυρά εξαπέλυσαν και σήμερα στρατιώτες του Ισραήλ κατά παλαιστίνιων διαδηλωτών στα σύνορα της Γάζας. 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες από τα πυρά. 

Ωστόσο, από τον περασμένο μήνα, στη διάρκεια των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, 43 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές σφαίρες. 

Οι συγκρούσεις γίνονται στους πέντε καταυλισμούς που έχουν δημιουργήσει οι Παλαιστίνιοι κατά μήκος των 40 χιλιομέτρων του συνοριακου φράκτη δίπλα στον οποίο οι κάτοικοι της Γάζας άρχισαν στις 30 Μαρτίου αυτό που αποκαλούν «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής».

Μετέφεραν ελαστικά 500 μέτρα από το φράκτη 

Πάντως, από νωρίς το πρωί και σε απόσταση 500 μέτρων από το φράκτη, νεαροί μετέφεραν ελαστικά και ετοιμαζόταν να βάλουν φωτιά. Στη συνέχεια, θα κυλούσαν τα ελαστικά προς το φράκτη για να δημιουργήσουν προπέτασμα καπνού, με στόχο να αντιμετωπίσουν τους ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές από την άλλη πλευρά του συνόρου.

Διεκδικούν επιστροφή στα πατρικά τους 

Από τους δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιους στη Γάζα, τα 2/3 είναι πρόσφυγες. Η διαμαρτυρία έχει «ξυπνήσει» τη διεκδίκηση του δικαιώματος της επιστροφής τους στα πατρικά τους, που βρίσκονται στο στο Ισραήλ.

Η διαμαρτυρία πρόκειται να κορυφωθεί στις 15 Μαΐου, την ημέρα της «Νάκμπα» (Καταστροφής) κατά την οποία οι Παλαιστίνιοι θυμούνται τον εκτοπισμό τους το 1948. 

Η ημερομηνία συμπίπτει με τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, που όπως ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, θα ξεκινήσει στις 14 Μαΐου. 

Επικρίσεις για τα πραγματικά πυρά 

Οι Παλαιστίνιοι και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν επικρίνει το Ισραήλ επειδή χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά εναντίον των διαδηλωτών.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ υποστηρίζει ότι προστατεύει τα σύνορά του και πως αναλαμβάνει τέτοια δράση μόνο όταν διαδηλωτές έρχονται υπερβολικά κοντά στον φράκτη, μερικοί απ’ αυτούς κρατώντας πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Tags
Back to top button