Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Νέα δίτομη βιογραφία του Ελευθέριου Βενιζέλου με απόκρυφες λεπτομέρειες

Η ζωή και το έργο του Ελευθέριου Βενιζέλου, ο άνθρωπος και ο ηγέτης, ο ιδιωτικός βίος, η προσωπική ζωή του, τα ταξίδια του, ο χαρακτήρας, η προσωπικότητα και οι ορίζοντες της σκέψης του, το «φαινόμενο» Βενιζέλος σε όλες τις εκφάνσεις του αποτυπώνεται στη δίτομη βιογραφία που μόλις κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία.

«ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Ο ΗΓΕΤΗΣ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Το δίτομο ιστορικό πόνημα (648 και 568 σελ.) που έφερε εις πέρας ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», Νικόλαος Εμμ. Παπαδάκης (Παπαδής) -και προσφέρεται πλέον στο ευρύ κοινό -, κυκλοφορεί από το Εθνικό Ίδρυμα και τις Εκδόσεις Εστία. Η δίτομη βιογραφία συμπληρώνεται από 56 (24 +32) σελίδες, με πλούσιο και εν πολλοίς άγνωστο εικονογραφικό υλικό: φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, σκίτσα, λαϊκές εικόνες, από το Αρχείο του Ιδρύματος, που εδρεύει στα Χανιά, στην οικία του Ελευθέριου Βενιζέλου, που αποτελεί ταυτόχρονα μουσειακό χώρο σπάνιου ιστορικού ενδιαφέροντος.

Το έργο αποτελεί μία ολοκληρωμένη βιογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου. Ο Νικόλαος Εμμ. Παπαδάκης παρακολουθεί, από τη γέννησή του στην Κρήτη (1864) μέχρι και τον θάνατό του στο Παρίσι (1936), την πολυτάραχη διαδρομή της ζωής του πολιτικού που καθόρισε τη μοίρα της νεότερης Ελλάδας και έδωσε υπόσταση στο ανορθωτικό όραμα του νέου ελληνισμού. Του πολιτικού που «άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του σε σημαντικές διεθνείς εξελίξεις και έθεσε τις βάσεις για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας».

Πρόκειται περί έργου αναφοράς, καρπό συνθετικής εργασίας, έπειτα από συστηματική έρευνα και μελέτη σε βάθος της σχετικής βιβλιογραφίας.

Μέσα από την αφήγηση, τα μεγάλα γεγονότα της ελληνικής σκηνής διαπλέκονται με τα διεθνή, τις προσωπικές στιγμές του ηγέτη, τον ιδιωτικό βίο, τις ιδεολογικές του ανησυχίες, τις συγκρούσεις και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα.

Το φαινόμενο «Βενιζέλος» φωτίζεται ολόπλευρα, με τις ανεξερεύνητες έως τώρα πτυχές του, σε ένα έργο απολαυστικό για τον αναγνώστη και πλούσιο για τον ερευνητή.

Ο αναγνώστης μέσα από τις σελίδες των δύο τόμων μεταφέρεται στην Κρήτη του τέλους του 19ου αιώνα, στις Επαναστάσεις του 1897 και του Θερίσου, στην Αθήνα των αρχών του 20ού αιώνα, στα πεδία των μαχών των ένδοξων Βαλκανικών Πολέμων, του Α΄ Παγκοσμίου, της Μικρασιατικής Εκστρατείας, στις ευρωπαϊκές διασκέψεις και στις πρωτεύουσες των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, παρακολουθώντας τους διπλωματικούς άθλους του Βενιζέλου.

Ο αναγνώστης κατ’ επέκταση ξαναζεί το ειρηνικό έργο της αναδημιουργίας της Ελλάδας σε όλους τους τομείς (κράτος δικαίου, θεσμοί, οικονομία, κοινωνική πολιτική, υγεία, εκπαίδευση, γράμματα και τέχνες πολεοδομία κ.ά.). Τέλος, παρακολουθεί τον ιδιωτικό βίο του ηγέτη, την προσωπική του ζωή, τα ταξίδια του, τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα και τους ορίζοντες της σκέψης του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Tags
Back to top button