Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Νέα ''γκάφα'' του Ιμράμ Χαν - ''Μάρτυρας ο Μπιν Λάντεν''!

Μια δεκαετία αφότου βρέθηκε να φιλοξενεί ή να κρύβει τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, το Πακιστάν δεν είναι ακόμα σίγουρο αν ήταν «μάρτυρας» ή διεθνώς καταζητούμενος «τρομοκράτης». 


Μια νέα συζήτηση επανήλθε επειδή ο πρωθυπουργός Imran Khan χαρακτήρισε τον Οσάμα «μάρτυρα» και ο υπουργός Εξωτερικών του, o Σάχ Μουντ Κουρσί, δεν μπόρεσε να τον αποκαλέσει «τρομοκράτη».
 
Τώρα, δέχονται επίθεση και από τα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος.

«Η  ηγεσία του Πακιστάν πρέπει να είναι απολύτως σαφής όταν πρόκειται για την περιγραφή τρομοκρατών όπως ο Μπιν Λάντεν», ανέφερε η εφημερίδα  Dawn στο άρθρο της στις 22 Ιουνίου 2021, προσθέτοντας: «Ο κ. Κουρσί θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτήν την ευκαιρία για να δηλώσει σαφώς ότι το Πακιστάν θεωρεί τον ηγέτη της Αλ Κάιντα τρομοκράτη. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα σχόλια έστειλαν λάθος μήνυμα στο παγκόσμιο κοινό."

Ο Μπιν Λάντεν εντοπίστηκε και εξαλείφθηκε από μια ομάδα αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στις 2 Μαΐου 2011 στο Abbottabad, στην καρδιά του Πακιστάν.

«Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν ιδεολογικός ήρωας πολλών μαχητών στο Πακιστάν. Λίγοι δεν θα διαφωνούσαν ότι ο Μπιν Λάντεν ήταν ο πιο ισχυρός θρησκευτικός μαχητής της εποχής.''

Η ειρωνεία του πρωθυπουργού του Πακιστάν να αποκαλεί τον Οσάμα «μάρτυρα»,  αντικατοπτρίζεται στην τρέχουσα αντι-αμερικανική στάση του Πακιστάν.  

Ανεξάρτητα από το αν το Πακιστάν υποστηρίζει την άνοδο των Ταλιμπάν, η παγκόσμια κοινότητα ανησυχεί για αυτήν την προσπάθεια στρατιωτικής λύσης που φαίνεται να έχει επιτυχία. Το Πακιστάν, ενώ αρνείται οποιαδήποτε παρέμβαση ή στρατιωτική υποστήριξη στους Ταλιμπάν, μοιάζει με την παροιμιώδης γάτα που γλείφει τα μουστάκια αφού πίνει το χυμένο γάλα.

Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να δει αυτήν τη συζήτηση ως για το πώς το Πακιστάν αντιμετωπίζει τους μαχητές ως «περιουσιακά του στοιχεία». Ο πρώην απεσταλμένος του Πακιστάν δτις Ηνωμένες Πολιτείες, Abida Hussain πέρυσι ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του στο τοπικό ιδιωτικό κανάλι ειδήσεων Geo TV, ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε «υποστηρίξει και χρηματοδοτήσει» τον Nawaz Sharif, τον πρωθυπουργό που βρίσκεται τώρα στην εξορία. 

Tags
Back to top button