Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

NASA: Το ελικόπτερο Ingenuity πραγματοποίησε με επιτυχία τη δεύτερη πτήση και ελιγμούς στον Άρη (βίντεο)

Ακόμη μια σημαντική επιτυχία κατέγραψε το ελικόπτερο της NASA, Ingenuity, που πραγματοποίησε τη δεύτερη πτήση του στον πλανήτη Άρη. Το μικρό drone, μεγέθους 1,8 κιλών, που βρισκόταν προσεδεμένο στο διαστημικό ρόβερ, Perseverance, κατάφερε να ανέβει ακόμη ψηλότερα.

Την πρώτη του πτήση πραγματοποίησε τη Δευτέρα, γεγονός που χαρακτηρίστηκε ιστορικής σημασίας, κάνοντας τον γύρο του Διαδικτύου.

Στην πρώτη πτήση, το Ingenuity ανέβηκε στο μέγιστο υψόμετρο των 10 ποδιών (3 μέτρα) και διατήρησε μια σταθερή αιώρηση για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια κατέβηκε, αγγίζοντας την επιφάνεια του Άρη, αφού καταγράφηκαν συνολικά 39,1 δευτερόλεπτα πτήσης.

Στη δεύτερη πτήση ανέβηκε πάνω από 16 πόδια (5 μέτρα), ενώ μετακινήθηκε και πλαγίως κατά 7 πόδια.

Σχολιάζοντας τον νέο θρίαμβο στο Twitter, το εργαστήριο της NASA προέβη στην ακόλουθη πανηγυρική ανακοίνωση: «Πέτυχε σπουδαία πράγματα ή αλλιώς πήγαινε σπίτι! Το διαστημικό ελικόπτερο ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δεύτερη πτήση του, έφτασε σε νέο υψόμετρο, κατάφερε μεγάλύτερης διάρκειας αιώρηση και πλευρική πτήση».

Η NASA επιβεβαίωσε ότι το ελικόπτερό της απογειώθηκε στις 12:30, ώρα Ελλάδος.

Το μεγάλο ζητούμενο για το Ingenuity ήταν να αντέξει στην Αρειανή ατμόσφαιρα που αποτελείται από 96% διοξείδιο του άνθρακα.

Παρά τις αντιξοότητες που επικρατούν στον Κόκκινο Πλανήτη, όπως οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και η αραιή ατμόσφαιρα, το μικροσκοπικό αυτό drone επέδειξε αντοχή, βγάζοντας ασπροπρόσωπους τους δημιουργούς του στην Καλιφόρνια, εκεί όπου βρίσκεται το εργαστήρι της ΝΑSA, το JPL.

 

Tags
Back to top button