Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

NASA: «Επικό» βίντεο δείχνει έκλειψη Ηλίου όπως φαίνεται από το Διάστημα

Μια περίεργη καφετιά μουτζούρα σκιάζει την Αρκτική σε αυτή τη θεαματική εικόνα που μετέδωσε δορυφόρος της NASA.

Είναι η σκιά που έριξε το φεγγάρι στη Γη στη διάρκεια της ηλιακής έκλειψης που γοήτευσε μέρος του πλανήτη στις 10 Ιουνίου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί το διάστημα είναι τόσο σκοτεινό;

Η «επική» εικόνα τραβήχτηκε από το τηλεσκόπιο EPIC του δορυφόρου DSCOVR, ο οποίος βρίσκεται σε ένα σημείο βαρυτικής ισορροπίας ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο, γνωστό ως Σημείο Λανγκράνζ 1, περίπου 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα από τη Γη.

Το τηλεσκόπιο EPIC μεταδίδει έγχρωμες εικόνες υψηλής ανάλυση, χρήσιμες για την παρακολούθηση παραγόντων όπως η βλάστηση, το ύψος των νεφών και το όζον. Μια στο τόσο, ο δορυφόρος έχει την ευκαιρία να απαθανατίσει και εκλείψεις Ηλίου.

Οι ηλιακές εκλείψεις συμβαίνουν όταν το φεγγάρι βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στη Γη κα τον Ήλιο, οπότε η σκιά του καλύπτει ένα μικρό μέρος του πλανήτη.

Διάστημα: Βρέθηκε ο μικρότερος και με μεγαλύτερη μάζα «λευκός νάνος»

Η έκλειψη της 10ης Ιουνίου ήταν δακτυλιοειδής έκλειψη, κάτι που σημαίνει ότι η Σελήνη βρισκόταν εκείνη την ημέρα στη μέγιστη απόστασή της από τη Γη και φαινόταν ελαφρώς μικρότερη από ό,τι συνήθως, μικρότερη από τον δίσκο του Ήλιου. Ως αποτέλεσμα, ένας φωτεινός δακτύλιος ήταν ορατός γύρω από τον σκοτεινό δίσκο του φεγγαριού.

Το φαινόμενο έγινε ορατό ως ολική δακτυλιοειδής έκλειψη σε τμήμα του Καναδά, της Γροιλανδίας και της Ρωσίας, ενώ σε τμήμα της Καραΐβική, της Ασίας, της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Αφρικής ήταν ορατό ως μερική έκλειψη.

Tags
Back to top button