Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

NASA: Δεύτερη 100% γυναικεία διαστημική έξοδο (βίντεο)

Οι αστροναύτισσες της Nasa Τζέσικα Μέιρ και η Κριστίνα Κοχ βγήκαν εκ νέου στο διάστημα για να αλλάξουν μια μπαταρία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), στη δεύτερη 100% γυναικεία διαστημική έξοδο στην ιστορία.

Η πρώτη έξοδος των δύο γυναικών στις 18 Οκτωβρίου είχε χαιρετιστεί ως ένα αξιοσημείωτο γεγονός, καθώς οι περισσότερες από 200 έξοδοι κατά το παρελθόν περιελάμβαναν τουλάχιστον έναν άνδρα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τις είχε καλέσει για να τις συγχαρεί και να επαινέσει το κουράγιο τους.

Η δεύτερη έξοδός τους, πραγματοποιήθηκε χωρίς τυμπανοκρουσίες υπογραμμίζοντας τον χαρακτήρα ρουτίνας των επιχειρήσεων συντήρησης του ISS. Οι δύο αστροναύτισσες έπρεπε να αντικαταστήσουν τις παλιές μπαταρίες νικελίου-υδρογόνου με νέες ιόντων λιθίου, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης που επρόκειτο να διαρκέσει 6,5 ώρες.

Η έξοδος ξεκίνησε στις 13.35 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Tags
Back to top button