Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κύπρος

Ν.Αναστασιάδης: Ικανοποιημένος για την αποδοκιμασία της Τουρκίας από τους Ευρωπαίους

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εκφράζει την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποδοκιμάζει τις νέες μονομερείς και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Κύπρου Κυριάκου Κούσιου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών-μελών της ΕΕ για τις νέες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας τόσο στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, κατά παράβαση των σχετικών ψηφισμάτων των ΗΕ, όσο και σε σχέση με τις τουρκικές παραβιάσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προέβη στην ενημέρωση κατά τη διάρκεια παρέμβασής του, όπως επίσης έπραξε και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης», αναφέρει ο κ. Κούσιος για να επισημάνει:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποδοκιμάζει τις νέες μονομερείς και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ καλεί για σεβασμό των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, 550 και 789, σε σχέση με το καθεστώς των Βαρωσίων.

Σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Τουρκία να αναστρέψει τις ενέργειες της, με στόχο μια διαρκή και σταθερή αποκλιμάκωση, ενώ αναφέρει πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα υπό το φως και των σχετικών Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 2 Οκτωβρίου, τα οποία επαναβεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια και της σημερινής Συνόδου».

Tags
Back to top button