Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κύπρος

Ν.Αναστασιάδης: Η Τουρκία να αναγνωρίσει την κυπριακή ΑΟΖ

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ανακοίνωσε τις εισηγήσεις του προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, όσον αφορά στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που θα «αποκαθιστούν το κλίμα δυσπιστίας» ανάμεσα σε ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή πλευρά.

Κατά την ομιλία του στην 38η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων Κύπρου, ο κ. Αναστασιάδης ευχήθηκε η επόμενη χρονιά να δημιουργήσει τις «συνθήκες επανένωσης και απελευθέρωσης από το βάρος της κατοχής» που θα επιφέρουν την ειρήνη στην περιοχή.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι ο διάλογος για το Κυπριακό δεν μπορεί να ξαναρχίσει, τη στιγμή που η Τουρκία αξιώνει την αναγνώριση της κυριαρχικής ισότητας των κατεχομένων.

Ένα από τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τα οποία πρότεινε ο κ. Αναστασιάδης είναι η ανάθεση της διοίκησης ή της προστασίας του καθεστώτος της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στα Ηνωμένα Έθνη.

Για αντάλλαγμα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας προσφέρει αντίστοιχα τη διοίκηση του αεροδρομίου της Τύμπου στα Ηνωμένα Έθνη, με προϋποθέσεις:

  • Την τήρηση των διεθνών κανονισμών της ΙCAO,
  • την προστασία του FIR,
  • την επαναλειτουργία του λιμανιού της Αμμοχώστου με την εποπτεία της ΕΕ όσον αφορά τους δασμούς και τα τελωνεία,
  • τη δυνατότητα προσέγγισης των τουρκικών λιμανιών από τα κυπριακά πλοία.

Στη συνέχεια, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις προτάσεις που μετουσιώνονται σε νομοθέτημα, όπως το Εθνικό Ταμείο Υδρογονανθράκων, αλλά και τη δημιουργία ενός καταπιστευματικού λογαριασμού από τον οποίο θα μπορούν να αντλούν κεφάλαια και οι Τουρκοκύπριοι.

«Μια πρόταση για άνοιγμα καταπιστευματικού λογαριασμού και κατάθεση όταν και εφόσον υπάρξουν έσοδα κατά την αναλογία πληθυσμού, προς όφελος των Τουρκοκυπρίων και αν η Τουρκία αναγνωρίσει την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και προ της λύσης του Κυπριακού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 

Tags
Back to top button