Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ν. Βούτσης: Οι Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται παρανόμως στην Τουρκία

Τη σημασία του σεβασμού των διεθνών συμβάσεων και συμφωνιών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενώ, για άλλη μία φορά, χαρακτήρισε παράνομη την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης.

«Οι σχέσεις με τη γείτονα Τουρκία περνάνε κατά καιρούς από δοκιμασίες, παρά το σταθερό πλαίσιο συνύπαρξης και συζήτησης που έχει αποκατασταθεί ανάμεσα στις δύο χώρες τα τελευταία χρόνια. Οι δοκιμασίες αυτές, που μερικές φορές αφορούν έμμεσες αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και διεθνών συνθηκών από παράγοντες της σημερινής ηγεσίας της Τουρκίας, είναι αντανάκλαση της ρευστής και μεταβατικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται γεωπολιτικά σήμερα η Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή. Πλην όμως, η αντιφατική προς τη χώρα μας συμπεριφορά εμπεριέχει κινδύνους και γι’ αυτό υπογραμμίζουμε τη σημασία του σεβασμού των διεθνών συμβάσεων και των συμφωνιών ανάμεσα στις δύο χώρες», ανέφερε ο κ. Βούτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική εφημερίδα Diaro De Noticias και πρόσθεσε:

«Στο πλαίσιο αυτό, σημαντικός είναι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και άλλων διεθνών οργανισμών, οι οποίοι θα πρέπει να λαμβάνουν θέση υπέρ του σεβασμού του διεθνούς δικαίου».

Ερωτηθείς για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα σημείωσε ότι «το ζήτημα υπάγεται στην αρμοδιότητα των ελληνικών δικαστηρίων» και συνέχισε:

«Σας υπενθυμίζω ότι στην Ελλάδα υπάρχει αυστηρός κανόνας διάκρισης των εξουσιών».

«Η περίπτωση αυτή δεν σχετίζεται με κανένα τρόπο με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται από την Τουρκία παρανόμως εδώ και τρεις περίπου μήνες, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Την κράτηση αυτή έχει καταδικάσει και η Ε.Ε.» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Αναφορικά με τον Κυπριακό σημείωσε ότι «υπήρξαν πραγματικές προϋποθέσεις για την επίλυσή του, καθώς μάλιστα η Κύπρος αποτελεί εδώ και χρόνια ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εχω την πεποίθηση ότι οι προσπάθειες επίλυσης δεν θα εγκαταλειφθούν. Ας ξαναπιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε και ας βοηθήσουμε όλοι μας ώστε να πέσει το τελευταίο τείχος μέσα στην Ευρώπη».

Tags
Back to top button