Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, επιβεβαίωσε πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου,επίσης είπε ότι θέλει να αναδείξει τη χώρα του στην πλέον φιλο-επενδυτική και φιλο-επιχειρηματική χώρα του κόσμου, υποσχόμενος να φέρει μια «νέα εποχή ευκαιριών» μετά το Brexit.
«Στοχεύουμε να φέρουμε μια νέα εποχή ευκαιριών για ολόκληρη τη χώρα» δεσμεύτηκε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ενώπιον των Βρετανών βουλευτών, ενώ υπερασπιζόταν τη νέα νομοθετική ατζέντα του μετά τις επίσημες ανακοινώσεις από τη βασίλισσα Ελισάβετ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα της συντηρητικής κυβέρνησής του ξεδιπλώνει το «όραμα ενός ανοικτού, παγκοσμίου Ηνωμένου Βασιλείου, όπου θα ευημερεί το ελεύθερο εμπόριο».
Ο Μπόρις Τζόνσον επισήμανε πως θέλει η Βρετανία να εξελιχθεί σε μια «οικονομία υψηλών μισθών, χαμηλής φορολογίας… (που θα είναι) το καλύτερο μέρος για να επενδύσεις, το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση, το καλύτερο μέρος για να δημιουργήσεις οικογένεια και να στείλεις τα παιδιά σου στο σχολείο».
«Και χωρίς να είμαι σοβινιστής ή ασεβής προς οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο, από πολλές απόψεις αυτή η χώρα είναι το καλύτερο μέρος για να ζει κανείς και να βρίσκεται, το καλύτερο μέρος στη Γη» σημείωσε απευθυνόμενους στους Βρετανούς βουλευτές, στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Από την πλευρά του, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν απέρριψε την αισιοδοξία του Τζόνσον για τη μετά το Brexit Βρετανία, τονίζοντας πως τα ίδια τα νούμερα της κυβέρνησης «καταδεικνύουν πως μια Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου θα προκαλούσε ένα σχεδόν 7% πλήγμα στην οικονομία, ενώ μια ήττα χωρίς συμφωνία θα κατάφερε ένα πλήγμα 10%».
«Αυτές μου φαίνονται ευκαιρίες χωρίς τις οποίες θα μπορούσαμε σίγουρα να ζήσουμε» υπογράμμισε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, κατηγορώντας τους Συντηρητικούς ότι δεν κατάφεραν να διασφαλίσουν μια συμφωνία για το Brexit.