Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

MRΒ: Μπροστά με 11 μονάδες η ΝΔ - Με διψήφιο ποσοστό το ΚΙΝΑΛ

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,7% έναντι 19,7% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 13,5%. Στα υπόλοιπα κόμματα το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,1%, η Ελληνική Λύση 3,8%, το ΜεΡΑ25 2,7% ενώ στο 19,1% βρίσκεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου. Σημειώνεται πως στην προηγούμενη έρευνα της εταιρείας το ΚΙΝΑΛ συγκέντρωνε 7,1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το ΚΙΝΑΛ συγκέντρωνε ποσοστό 10,5% το διάστημα 1-10 Δεκεμβρίου, το ποσοστό όμως του κόμματος της Χ. Τρικούπη έφτασε στο 13,5% για το διάστημα 13-14 Δεκεμβρίου, μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου στις τάσεις της MRB

Για το διάστημα 1-10 Δεκεμβρίου

Δημοσκοπήσεις: Χάνει την αυτοδυναμία από πανδημία και ακρίβεια ο Μητσοτάκης-Τεράστια φθορά

ΝΔ: 31,3 %
ΣΥΡΙΖΑ: 21,2 %
Κίνημα Αλλαγής: 10.5 %
ΚΚΕ: 4,6 %
Ελληνική Λύση: 3,9 %
ΜέΡΑ 25: 3 %
Ελληνες για πατρίδα: 1,9 %
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1%.

Για το διάστημα 13-14 Δεκεμβρίου

Σε τηλεφωνική έρευνα που έγινε το διάστημα 13-14 Δεκεμβρίου, μετά και την εκλογή του νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, στην πρόθεση ψήφου το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει 13,5%.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα η ΝΔ συγκεντρώνει 30,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 19,7%, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στις 11 μονάδες.

Στο 51% το προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης

Νέα Δημοκρατία: Επίθεση στα γραφεία στην Αγία Παρασκευή

Στην παράσταση νίκης προηγείται με 51 % η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 20,1%. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 11,9 %. Ακολουθούν «Άλλο κόμμα» με ποσοστό 9,7 % και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 7,3 %.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός o Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 41,1%, ο Αλέξης Τσίπρας 29,8%, ενώ «κανένας από τους δύο» το 24,4%.

Στο ερώτημα, δε, για τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 37,4% ευνοϊκών απόψεων και 45% όχι ευνοϊκών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 30,7% ευνοϊκές γνώμες και 50% όχι ευνοϊκές γνώμες, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 30,4% ευνοϊκές γνώμες και μόλις 13,8% όχι ευνοϊκές γνώμες. Από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει ποσοστό 14,1% σε ευνοϊκές γνώμες, ο Γιάννης Βαρουφάκης 13,5% και ο Κυριάκος Βελόπουλος 13,1%.

Τα σημαντικότερα προβλήματα σύμφωνα με τους πολίτες

Στα... άκρα η κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ: Από την μελέτη Τσιόδρα έως την διαγραφή Κουρουμπλή λόγω των «δολοφονικών» ακροτήτων

Οι πολίτες θεωρούν ότι τα 4 σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι: υγεία/περίθαλψη με 45%, πανδημία Covid-19 με 43,1%, ανεργία με 35,9%, πληθωρισμός/ακρίβεια με 25,2%.

Η λέξη «Φόβος» σε ποσοστό 47,5% εκφράζει περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας, ακολουθούν η «Οργή» με ποσοστό 43,7%, η «Ελπίδα» με 35,3% και η «Ντροπή» με 34,2%.

Το διψήφιο ποσοστό-έκπληξη του ΚΙΝΑΛ, το οποίο ανέβηκε στο 13,5% μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, σχολίασε ο βουλευτής του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Οι προσδοκίες του κόσμου είναι μεγάλες. Χρειάζεται ενότητα , πολιτική δουλειά , καθημερινή επαφή με τον κόσμο».

 

Tags
Back to top button