Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

«Μπουλούτ μην ξεχνάς το ΜΟΥΑΒΕΝΕΤ»!- Όταν οι ΗΠΑ “χτύπησαν” τουρκικό πολεμικό στο Αιγαίο!

Από Π. Καρβουνόπουλος

Ο γραφικός σύμβουλος του Ερντογάν ,ο Μπουλούτ, απειλεί ότι όποιος τολμήσει να κάνει έρευνες και γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, θα βυθιστεί με εντολή Ερντογάν…Ευκαιρία να δούμε αν το εννοεί αφού οι Αμερικανοί στέλνουν πλοία της Exxon στην ΑΟΖ , όπου πλέουν μονάδες του 6ου Αμερικανικού Στόλου…Θα τα …βουλιάξουν οι Τούρκοι;

Έχουν περάσει κάμποσα χρόνια από το Μουαβενέτ και μπορεί ο Μπουλούτ να το ΄χει ξεχάσει. Να του το θυμίσουμε:

Τη 1η Οκτωβρίου 1992, συνέβη ένα απίστευτο δυστύχημα στο Αιγαίο που συντάραξε την Βορειοατλαντική Συμμαχία.  Το 1992 ο Ψυχρός Πόλεμος αποτελούσε παρελθόν και το ΝΑΤΟ αναζητούσε νέο ρόλο. Στα τέλη Σεπτεμβρίου ξεκίνησε το Αιγαίο η καθιερωμένη νατοϊκή άσκηση Display Determination , με τη συμμετοχή ναυτικών δυνάμεων από τέσσερις χώρες της Συμμαχίας (ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία και Τουρκία).

Το γενικό πρόσταγμα είχε ο ναύαρχος Τζέρεμι Μπόορντα, μετέπειτα αρχηγός του αμερικανικού ΓΕΝ. )

Οι επιτελείς του αμερικανικού αεροπλανοφόρου Σαρατόγκα, στο πλαίσιο της νατοϊκής άσκησης πραγματοποίησαν εικονική εκτόξευση του πυραυλικού συστήματος Sea Sparrow εναντίον του τουρκικού αντιτορπιλικού Μουαβενέτ.

Τότε έγινε το απίστευτο. Είτε από μηχανικό πρόβλημα, είτε σειρά λαθών και παρανοήσεων στην εκτέλεση της διαταγής, αντί των εικονικών εκτοξεύσεων, βλήθηκαν δύο «ολοζώντανοι» πύραυλοι εδάφους – αέρος που έπληξαν καίρια το Μουαβενέτ στη γέφυρα! Ακολούθησαν σκηνές αλλοφροσύνης καθώς πέντε μέλη του τούρκικου πληρώματος σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν. Το τούρκικο αντιτορπιλικό υπέστη ανεπανόρθωτη καταστροφή… Το περιστατικό προκάλεσε ταραχή στη Συμμαχία και την Ουάσιγκτον, δεδομένου ότι εκείνη την εποχή υπήρχαν σκιές στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, εξαιτίας των πληροφοριών για αμερικανική υποστήριξη στους Κούρδους του Ιράκ.

Πηγή: militaire.gr

 

 

Tags
Back to top button