Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μπορέλ: Όλη η Μέση Ανατολή στα πρόθυρα πλήρους ανάφλεξης

«Ολόκληρη η Μέση Ανατολή βρίσκεται στα πρόθυρα πλήρους ανάφλεξης που η διεθνής κοινότητα φαίνεται να μην μπορεί να ελέγξει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ σε γραπτή δήλωσή του για τη συμπλήρωση ενός έτους από τα τρομοκρατικά χτυπήματα της Χαμάς στο Ισραήλ.

Όπως σημειώνει, «ένα χρόνο μετά την τρομερή επίθεση κατά του Ισραήλ, η κατάσταση χειροτερεύει».

Παράλληλα, ο Ζοζέπ Μπορέλ επισημαίνει ότι η εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ αποτελεί κλιμάκωση και φέρνει την περιοχή πιο κοντά στον πόλεμο, ενώ σημειώνει ότι «καμία στρατιωτική λύση δεν θα φέρει μέλλον στον λαό του Ισραήλ και της Παλαιστίνης. Μόνο μια πολιτική λύση θα φέρει ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία».

«Η ΕΕ θεωρεί ότι μια άμεση κατάπαυση του πυρός σε όλα τα μέτωπα είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί η απελευθέρωση των ομήρων και να αποκλιμακωθεί αυτή η εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση για την περιοχή που θα είχε σοβαρές επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ΕΕ το έχει ζητήσει με συνέπεια και εργάζεται με εταίρους για να το επιτύχει» προσθέτει. Τέλος, ο ύπατος εκπρόσωπος τονίζει ότι «η ώρα για κατάπαυση του πυρός είναι τώρα, ακριβώς ένα χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά».

Tags
Back to top button