Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπλόκο στην ανακαίνιση του νοσοκομείου με τη δωρεά του Γιώργου Μαυρίδη

Ο Γιώργος Μαυρίδης είχε συγκινήσει τους πάντες, όταν αποκάλυψε πως συμμετείχε στο παιχνίδι επιβίωσης του ΑΝΤ1, υπό τον όρο τα χρήματα να δοθούν για την ανακατασκευή της Παιδοογκολογικής Μονάδας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Ωστόσο, η σπουδαία πρωτοβουλία «σκοντάφτει» σε αγκυλώσεις του ελληνικού Δημοσίου. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά, η δωρεά, ύψους 40.000 ευρώ, έχει «κολλήσει», εδώ και σχεδόν πέντε μήνες, στη γραφειοκρατία.

Το έργο έχει κοστολογηθεί από προηγούμενες μελέτες στα 140.000 ευρώ και ο ANT1 επιδίωξε να αξιοποιήσει δικό του συνεργείο, με επικεφαλής τον Σπύρο Σούλη, προκειμένου να μειώσει το συνολικό κόστος της ανακατασκευής και έτσι να καλύψει εξ’ ολοκλήρου το ποσό, με τα 40.000 ευρώ να προέρχονται από την δωρεά Μαυρίδη και τα υπόλοιπα 100.000 από χορηγούς που θα έβρισκε ο σταθμός.

Παρόλο που το εν λόγω πλάνο εξυπηρετούσε όλες τις πλευρές και, μάλιστα, η ανακαίνιση θα ήταν και μεγαλύτερη και θα γινόταν πιο γρήγορα και με μικρότερο κόστος, η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ έθεσε «βέτο», καθώς, όπως σημειώνουν οι διοικούντες, πρόκειται για δημόσιο νοσοκομείο και αυτή η δράση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.

«Η τετράμηνη καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι, δεν έχει ξεκαθαριστεί ο τρόπος που θα πραγματοποιηθεί η δωρεά», δήλωσε ο διοικητής και πρόεδρος του Δ.Σ του ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιος Σπανός, προσθέτοντας πως «το νοσοκομείο δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να συμβάλλει στην ανακατασκευή της μονάδας».

Tags
Back to top button