Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπελέρης: Ο Κάθετος Διάδρομος αναβαθμίζει την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο για 100 εκατ. Ευρωπαίους

Την αναβάθμιση της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο από την ενεργοποίηση του Κάθετου Διαδρόμου, τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Φρέντη Μπελέρης, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αναφέρθηκε στις πρόσφατες ενεργειακές συμφωνίες που υπεγράφησαν στην Αθήνα, «για τις οποίες και ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας ενημέρωσε αναλυτικά τους ομόλογούς του στο Συμβούλιο» και οι οποίες «εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση του αμερικανικού αερίου μέσω της Ρεβυθούσας και της Αλεξανδρούπολης στην Ουκρανία και την απεξάρτηση από το ρωσικό».

Ο κ. Μπελέρης υπογράμμισε ότι «η ενεργοποίηση του Κάθετου Διαδρόμου, με κεντρικό άξονα την Ελλάδα εξυπηρετεί μία περιοχή 100 εκατομμυρίων ανθρώπων με σημαντικό στρατηγικό, ενεργειακό και εμπορικό αποτύπωμα».

Και συνέχισε, λέγοντας πως «ταυτόχρονα η Ελλάδα ξεκινά την πρώτη εξερευνητική γεώτρηση στο Ιόνιο και γεωλογικές έρευνες νοτίως της Κρήτης κάτι που έχει να συμβεί 40 χρόνια» και ότι «για να έχουμε αυτάρκεια και φθηνότερη ενέργεια για τους ευρωπαίους πολίτες πρέπει να κινηθούμε άμεσα και χωρίς ιδεοληψίες». 

Oλόκληρο το κείμενο της παρέμβασης του κ. Μπελέρη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

«Η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα υλοποιεί μια νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική, δίνοντας προτεραιότητα στην ανάπτυξη του τομέα των υδρογονανθράκων.

Έναν σχεδιασμό που ξεκινά από τις ενεργειακές συμφωνίες που υπεγράφησαν στην Αθήνα, για τις οποίες και ο Έλληνας Υπουργός Ενέργειας ενημέρωσε αναλυτικά τους ομόλογούς του στο Συμβούλιο.

Η Ελλάδα θα προχωρήσει άμεσα στην πρώτη εξερευνητική γεώτρηση στο Ιόνιο και σε έρευνες νοτίως της Κρήτης κάτι που έχει να συμβεί 40 χρόνια.

Οι συμφωνίες μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών εταιρειών φυσικού αερίου εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση του αμερικανικού αερίου στην Ουκρανία και την απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο.

Η ενεργοποίηση του Κάθετου Διαδρόμου, με κεντρικό άξονα την Ελλάδα εξυπηρετεί μία περιοχή 100 εκατομμυρίων ευρωπαίων με σημαντικό στρατηγικό, ενεργειακό και εμπορικό αποτύπωμα.

Για να έχουμε αυτάρκεια και φθηνότερη ενέργεια για τους Ευρωπαίους πολίτες πρέπει να κινηθούμε άμεσα και χωρίς ιδεοληψίες».

Tags
Back to top button