Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μιζούρι: Εκτελέστηκε άνδρας παρά τις αμφιβολίες για την καταδίκη του

Άνδρας εκτελέστηκε στην πολιτεία του Μισούρι, παρότι η πολιτική αγωγή είχε εγείρει αμφιβολίες για τα στοιχεία που οδήγησαν στην καταδίκη του.

Ο 55χρονος Μαρσέλους Γουίλιαμς είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών το 1998 για τον φόνο της πρώην δημοσιογράφου Φελίσια Γκέιλ. Του χορηγήθηκε θανατηφόρα ένεση και πέθανε στις 18:10 της Τρίτης τοπική ώρα, σύμφωνα με την υπηρεσία σωφρονιστικών καταστημάτων του Μισούρι

Η διαμάχη για την εκτέλεση του 55χρονου


Η εκτέλεση του Ουίλιαμς προχώρησε παρόλο που οι δικηγόροι του είχαν εγείρει ερωτήματα σχετικά με την επιλογή των ενόρκων στη δίκη του και τον χειρισμό των αποδεικτικών στοιχείων στην υπόθεση. Ακόμη και η εισαγγελία, που εξασφάλισε την καταδίκη του για φόνο πριν από 21 χρόνια, εξέφρασε αμφιβολίες για την ακεραιότητα της υπόθεσης.

Ο εισαγγελέας Γουέσλι Μπελ, το γραφείο του οποίου χειρίστηκε την αρχική δίωξη, είχε προσπαθήσει να εμποδίσει την εκτέλεση λόγω αμφιβολιών σχετικά με την αρχική δίκη.

Μετά την εκτέλεση του 55χρονου, ο Μπελ σε γραπτή δήλωση σημείωσε ότι «αν υπάρχει έστω και σκιά αμφιβολίας για ενδεχόμενη αθωότητα, η θανατική ποινή δεν θα πρέπει ποτέ να είναι επιλογή».

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Μισούρι θα μπορούσε να έχει παρέμβει, αλλά αρνήθηκε να το κάνει λίγες ώρες πριν την εκτέλεση.

Ο Γουίλιαμς είχε δηλώσει αθώος και μια ομάδα προάσπισης δικαιωμάτων είχε προσεγγίσει τον κυβερνήτη του Μισούρι Μάικλ Πάρσον για να σταματήσει την εκτέλεσή του. Ωστόσο, ο Πάρσον είπε την Τρίτη ότι η εκτέλεση του Γουίλιαμς θα προχωρούσε παρά τις διαμαρτυρίες.

Γιατί είχε καταδικαστεί ο 55χρονος στην εσχάτη των ποινών


Ο Γουίλιαμς, που είχε καταδικαστεί παλαιότερα για διάρρηξη και ληστεία, κρίθηκε ένοχος για τον φόνο της Φελίσια Γκέιλ το 1998 με ένα κουζινομάχαιρο.

Καταδικάστηκε βάσει της μαρτυρίας πρώην συγκρατούμενου του και μιας πρώην φίλης του, αλλά το DNA του δεν βρέθηκε στο σημείο του εγκλήματος.

Η αξιοπιστία των δύο μαρτύρων αμφισβητήθηκε από τους εισαγγελείς στην πρώτη δίκη του Γουίλιαμς, που επεσήμαναν ότι στη διάρκειά της είχαν αποκλειστεί λόγω φύλου μαύροι από το σώμα των ενόρκων.

Tags
Back to top button