Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών (βίντεο)

Την διαβεβαίωση ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η συζήτηση που θα ξεκινήσει αύριο στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίουθα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την εξέλιξη του εθνικού θέματος. Και όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους -και υπόλογοι, βέβαια, στην Ιστορία- για τις αποφάσεις τις οποίες θα πάρουν» δήλωσε από την Θεσσαλονίκη, σε συγκέντρωση κομματικών στελεχών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οπως εξήγησε «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Διότι για πρώτη φορά η Ελλάδα εκχωρεί επίσημα “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” ταυτότητα στους γείτονες, εγκαταλείποντας, με αυτόν τον τρόπο, μια πολιτική δεκαετιών, για λόγους τους οποίους μόνο ο κ. Τσίπρας γνωρίζει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως η ΝΔ «θα προσέλθει στη συζήτηση αυτή συντεταγμένα, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Θα εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες γιατί η συμφωνία αυτή είναι μια κακή συμφωνία. Και θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Χαρακτήρισε επίσης «αδιανόητο» το γεγονός ότι «καλούμαστε να κάνουμε αυτήν τη συζήτηση χωρίς να έχει κατατεθεί ακόμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο το οριστικό, αναθεωρημένο και κωδικοποιημένο κείμενο του σκοπιανού Συντάγματος, όπως προέκυψε μετά τη διαδικασία αναθεώρησης» και πρόσθεσε πως αυτά τα οποία κατέθεσε ο κ. Κατρούγκαλος «δεν συνιστούν τίποτε άλλο από το Σύνταγμα των Σκοπίων όπως ισχύει σήμερα».

«Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, η Βουλή των Ελλήνων να κληθεί να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση χωρίς να γνωρίζει, τελικά, στη λεπτομέρειά τους ποιες είναι οι διατάξεις οι οποίες αναθεωρήθηκαν και τι μορφή θα πάρει τελικά το κείμενο του Συντάγματος της γειτονικής χώρας» σημείωσε με έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Μητσοτάκη

Οι φήμες για την πρόταση μομφής

Η συμφωνία των Πρεσπών πέρασε από την επιτροπή Εξωτερικών κατά πλειοψηφία. Η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής ξεκινά αύριο, Τετάρτη στις 10 το πρωί και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Οι φήμες ότι πρόκειται να καταθέσει η ΝΔ πρόταση μομφής δεν επιβεβαιώνονται από την Πειραιώς, καθώς όλα συνεκτιμώνται. Οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος και πιθανότατα η οριστική στάση της ΝΔ θα αποφασιστεί αύριο, ημέρα κατά την οποία ξεκινά η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Εάν τελικώς η ΝΔ καταθέσει πρόταση μομφής, αυτή θα αφορά αποκλειστικά στην Συμφωνία των Πρεσπών και στόχος θα είναι να «εκτεθούν» στην τελική φάση, οι «πρόθυμοι» να την ψηφίσουν.

Τις φήμες ενίσχυσε η δήλωση του Πάνου Καμμένου ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους εμφανίστηκε έτοιμος να ψηφίσει πρόταση μομφής της ΝΔ αν το θέμα αφορά μόνο τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Καμμένος: Θα υπερψηφίσω πρόταση μομφής της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε πως το κόμμα του (συνολικά 5 βουλευτές) θα στηρίζει μία πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα μόνο όμως για τη συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζοντας πως «θα κάνει τα πάντα για να μην περάσει».

Ωστόσο οι ψήφοι και πάλι δεν βγαίνουν, οπότε το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι απλώς να καθυστερήσει η διαδικασία για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το ειρωνικό σχόλιο συνεργάτη του πρωθυπουργού

Πάντως, συνεργάτης του Πρωθυπουργού, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ: «Είναι γνωστό πως ο κ. Μητσοτάκης είναι χορηγός της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στο Κοινοβούλιο, αλλά ότι θα έκανε τέτοιο δώρο δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε».

Την ίδια ώρα, δόθηκε στη δημοσιότητα το τελικό κείμενο της συμφωνίας των Πρεσπών μαζί με την ρηματική διακοίνωση της γειτονικής χώρας με τις διευκρινίσεις.

Tags
Back to top button