Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Κερκύρας: Ο σκοταδισμός που θέλουν να μας προσάψουν δεν ανήκει στην εκκλησία

Σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος λειτούργησε στην Ερείκουσα σε ένα εκ των διαποντίων νήσων, όπου κατά την θ. Λειτουργία μίλησε στους πιστούς με την αφορμή της εορτής των θεοφόρων πατέρων της 4ης οικουμενικής συνόδου. Αφού εξήγησε ότι οι πατέρες ασχολήθηκαν με την αμφισβήτηση του προσώπου του Ιησού Χριστού, και ότι οι πατέρες υπεραμύνθηκαν των δύο φύσεων του Κυρίου μας.

Πρώτον: Οι πατέρες δεν έκαναν εκπτώσεις γύρω από την πίστη του θεού μας, ήταν ακαινοτόμητοι περί την πίστην,  κρατούσαν σταθερή γραμμή.

Μητροπολίτης Κερκύρας: Σήμερα η πατρίδα μας υποθηκεύτηκε σε ξένες δυνάμεις και η ελευθερία μας περιορίστηκε

Δεύτερον: Οι πατέρες ήταν φωτισμένοι από το Φώς της Χάριτος του θεού, Ο Κύριος είπε  «εγώ ειμί το Φώς του κόσμου», στην σημερινή ευαγγελική περικοπή ο Χριστός λέγει ότι εσείς είσαστε το Φώς του κόσμου, και στους μαθητές Του και κατ επέκταση σε όλους τους χριστιανούς, που χαριτωθήκαμε με το βάπτισμά μας και με τον αγώνα μας τον πνευματικό. Δηλαδή το Φώς το αληθινό είναι ο Θεός, αυτό μας το λέγει και ο ευαγγελιστής Ιωάννης, «ο Θεός Φώς εστίν» επομένως όλοι μας είμαστε ετερόφωτοι γιατί λαμβάνουμε το Φώς του Θεού στην ζωή μας.

Σήμερα ξανά δοκιμάζεται η πίστις μας στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού και αμφισβητήται, το αμφισβήτησαν με την απαγόρευση της θείας ευχαριστίας και διώχθηκε με νόμους όχι του θεού αλλά των ανθρώπων. Η εποχή μας είναι εποχή σκότους πνευματικού γιατί αδιαφορούμε για την πίστη μας για το Φώς της Ζωής μας που είναι ο Χριστός. Επιπλέον οι εκπτώσεις στην εποχή μας και η αδιαφορία μας είναι μεγάλη, διότι είναι  εποχή υπολογισμού, εποχή ορθολογισμού εποχή συμφέροντος.

Μητροπολίτης Κερκύρας: Η προσφορά προς τον συνάνθρωπο δεν είναι ένας κοινωνικός ακτιβισμός, αλλά κένωση του εαυτού μας

Ο σκοταδισμός δεν ανήκει στην εκκλησία που θέλουν να μας προσάψουν γιατί οι Χριστιανοί ζούμε στο Φώς του Θεού, ο σκοταδισμός ανήκει μόνο σε όσους ζουν μακριά από το Φώς του Χριστού στο σκοτάδι της αμαρτίας. Ευχήθηκε σε όλους του κατοίκους αλλά και στους ελθόντας από την Αμερική όπου παλαιότερα είχαν μεταναστεύσει και επιστρέφουν να μην ξεχνούν τις ρίζες τους και το ιερό χώμα του νησιού και της πατρίδας μας.

Tags
Back to top button