Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Θρησκεία

Μητροπολίτες Πατρών και Καλαβρύτων για τους ελέγχους τεστ στις εκκλησίες: «Τι τους πέρασε η πολιτεία;»

Ο Μητροπολίτης Καλαβρυτών και Αιγιαλείας Ιερωνύμος είναι ξεκάθαρα αντίθετος με τους ελέγχους τεστ στις εκκλησίες από τους επιτρόπους.

«Τι τους πέρασε η πολιτεία; Εργαζόμενους, που τους πληρώνουμε να κάνουν ό,τι θέλουμε. Είναι εθελοντές στους ναούς και θα τους βάλουμε να ελέγξουν τους ενορίτες και πιθανά με πολλούς να έρθουν αντιμέτωποι; Φοβάμαι, μήπως έτσι, φύγουν από τις εκκλησίες μας κι αυτοί οι άνθρωποι, που βοηθούν και φροντίζουν τους χώρους λατρείας», είπε.

Την άποψή του αυτή, κατέθεσε με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» στην οποία μίλησε και ο  Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Υπέρ των εμβολιασμών

Και οι δύο, τάσσονται υπέρ των εμβολιασμών, προτάσσοντας την επιστήμη.

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος δήλωσε στην «Π»: «Σταθερή θέση της Εκκλησίας μας είναι ότι η επιλογή του εμβολιασμού δεν αποτελεί ζήτημα ορθής πίστεως ή ομολογίας, αλλά αντικείμενο της ιατρικής επιστήμης και πράξη ατομικής και κοινωνικής ευθύνης».

Αυτή ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του ποιμενάρχη, για να προσθέσει: «Απευθύνουμε και πάλι έκκληση στον ιερό κλήρο και στον ευσεβή λαό να τηρούν επακριβώς τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, να φορούν μάσκες, να κρατούν αποστάσεις και προτρέπουμε, παράλληλα, για την πραγματοποίηση του υποδεδειγμένου από την ιατρική κοινότητα εμβολιασμού, ως ουσιαστικού μέτρου προστασίας κατά της πανδημίας, καθώς και τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων από όσους δεν έχουν εμβολιαστεί».

Με… πατρική αγάπη

Και ο ιεράρχης κατέληξε: «Αλλά και για το κομμάτι των ελέγχων από τους υπευθύνους των ναών, μας καλύπτει απόλυτα η πρόσφατη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου. Ο δεσπότης, που βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τους υπευθύνους των ναών της Ιεράς Μητροπόλεως και σε περιπτώσεις που μπορεί να εκφράζονται προβληματισμοί ή ακόμη-ακόμη και αμφιβολίες ή άρνηση, προσπαθεί με «πατρική αγάπη» να μεταφέρει την προσωπική του δύσκολη εμπειρία με τον Covid-19, ξεκαθαρίζει, πως σε ενέργειες προς κάθε άλλη κατεύθυνση, θα υποχρεωθεί να λάβει μέτρα, εφόσον αντιληφθεί ότι δεν τηρούνται οι οδηγίες της Ιεράς Συνόδου».

Τι φοβάται ο Μητροπολίτης Καλαβρυτών

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, με δηλώσεις του στην «Π» επιμένει να θεωρεί πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με ιερείς πολέμιους του εμβολίου και πως ισχύει ό,τι εξαρχής τους έχει πει. «Δεν έχω πει σε κανέναν από τους πατέρες να πάνε να εμβολιαστούν. Τους έχω πει να συμβουλευτούν τους γιατρούς τους και ό,τι τους πουν αυτοί να πράξουν. Εγώ δεν είμαι ειδικός, ούτε κι αυτοί. Μόνο η επιστήμη έχει λόγο».

Για το τελευταίο θέμα των ελέγχων σε εκκλησίες από τους επιτρόπους, ο νεότερος εκ των ιεραρχών, ήταν στην «Π», απόλυτος. «Τι τους πέρασε η πολιτεία; Εργαζόμενους, που τους πληρώνουμε να κάνουν ό,τι θέλουμε. Είναι εθελοντές στους ναούς και θα τους βάλουμε να ελέγξουν τους ενορίτες και πιθανά με πολλούς να έρθουν αντιμέτωποι; Φοβάμαι, μήπως έτσι, φύγουν από τις εκκλησίες μας κι αυτοί οι άνθρωποι, που βοηθούν και φροντίζουν τους χώρους λατρείας».

Tags
Back to top button