Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητρόπολη Σπάρτης: Σε συγκινησιακό κλίμα ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα τελέσθηκαν το πρωί της Μ. Παρασκευής, 22 Απριλίου 2022, στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Πολλοί ήταν οι πιστοί κάθε ηλικίας, οι οποίοι προσήλθαν στον Ναό για να βιώσουν την κορύφωση του Θείου Πάθους προσκυνώντας αρχικά τον Εσταυρωμένο και στη συνέχεια, μετά την Αποκαθήλωση, τον λαμπρά στολισμένο Επιτάφιο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εναποθέτοντας με ευλάβεια την προσευχή και τα αιτήματά τους.

Επίκαιρη ομιλία εξεφώνησε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτ. Αθανάσιος Σπηλιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Ιωσήφ τον από Αριμαθαίας, ο οποίος είχε την τόλμη, παρά το κλίμα φόβου που επικρατούσε, να ζητήσει από τον Πόντιο Πιλάτο να αποκαθηλώσει το νεκρό σώμα του Κυρίου από τον Σταυρό και να το θάψει στον δικό του λαξευτό τάφο. Κάνοντας ένα παραλληλισμό με τη σημερινή εποχή, ο π. Αθανάσιος προέτρεψε το εκκλησίασμα να έχει την ίδια τόλμη στις μάχες που δίνει κατά των πειρασμών και της αμαρτίας.

Πασχαλινό μήνυμα Μητροπολίτη Άρτας: "H ειρήνη του Θεού είναι ο καρπός της αγνότητος"

Με την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε η λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου μας να φέρει τη χαρά και τη γαλήνη στις ζωές όλων των χριστιανών.

Tags
Back to top button