Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητρόπολη Δημητριάδος: Aνακοίνωσε νέα μέτρα λειτουργίας των Ναών στην Μητροπολιτική Περιφέρεια

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ενημερώνει ότι, κατόπιν της υπ. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 13805 Κ. Υ. Α. με θέμα : «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00», η λειτουργία των Ιερών Ναών θα γίνεται ως ακολούθως:

Α. ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΓΙΑΣ

Καθώς η περιοχή μας έχει περιέλθει σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου, και ορίζεται ο περιορισμός των παρευρισκομένων στους χώρους λατρείας στα εννέα πρόσωπα, θα τηρηθούν απαρέγκλιτα και χωρίς διαφοροποιήσεις τα εξής:

1)      Οι Ιεροί Ναοί παραμένουν ανοικτοί για προσκύνημα και τηρούνται όλα τα ήδη γνωστά και ισχύοντα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

2)      Οι Ιερές Μονές θα παραμείνουν κλειστές.

3)      Τις Κυριακές και τις καθημερινές, η Θεία Λειτουργία θα τελείται κεκλεισμένων των θυρών και με την παρουσία μόνο των ιερέων, ιεροψαλτών, επιτρόπων και νεωκόρων και θα απολύει το αργότερο μέχρι τις 9 το πρωί, ώστε στην συνέχεια να ανοίγει ο Ναός.

4)      Ειδικώς για τις Ακολουθίες του Ψυχοσάββατου, θα τελεσθούν μεν ως ανωτέρω, όμως την παραμονή, Παρασκευή 5/3, από τις 4μ.μ. μπορούν να έρχονται οι πιστοί, οι οποίοι θα εισέρχονται ανά εννέα άτομα στον Ναό για να τελεστεί σύντομο νεκρώσιμο Τρισάγιο. Ομοίως το πρωί του Σαββάτου, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας θα τελούνται νεκρώσιμα Τρισάγια στις ομάδες εννέα ατόμων που θα εισέρχονται τμηματικά στον Ναό.

5)      Στην τέλεση των Εξόδιων Ακολουθιών και των Μυστηρίων του Γάμου ή της Βαπτίσεως επιτρέπεται η παρουσία μέχρι εννέα προσώπων.

 

Β. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΓΙΑΣ

Καθώς η περιοχή βρίσκεται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου θα ισχύσουν τα εξής:

1)      Οι Ιεροί Ναοί θα παραμείνουν κλειστοί και η τέλεση των Ακολουθιών και Θείων Λειτουργιών θα γίνεται χωρίς την παρουσία πιστών.

2)      Για το Ψυχοσάββατο, δεν θα τελούνται νεκρώσιμα Τρισάγια στους Ναούς αλλά μόνον στα Κοιμητήρια.

3)      Δεν επιτρέπεται η τέλεση Μυστηρίων, παρά μόνο Κηδειών με τη συμμετοχή έως 9 προσώπων

Tags
Back to top button