Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

«Μυστική» συνάντηση Μακρόν με Σαρκοζί πριν τηλεφωνήσει στον Πούτιν

Στο σκοπό αυτής της συνάντησης αναφέρθηκε η καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων και εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας,  Ευγενία Ομπίτσκινα στο Lenta.ru, σύμφωνα με το

Σύμφωνα με την Ομπίτσκινα, είναι σημαντικό για τον Πρόεδρο της Γαλλίας να επηρεάσει την κατάσταση στην Ουκρανία. 

Για το λόγο αυτό, θα μπορούσε να απευθυνθεί στον Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έχει εμπειρία από τη συμμετοχή σε διαπραγματεύσεις σε τέτοιες συγκρούσεις, όπως είπε.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μακρόν δέχεται συμβουλές από τον Νικολά Σαρκοζί. Ο Νικολά Σαρκοζί βρέθηκε κάποτε σε παρόμοια θέση. Το 2008, κατά τη διάρκεια της ρωσο-γεωργιανής σύγκρουσης, η Γαλλία είχε επίσης την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τότε ο Νικολά Σαρκοζί, χάρη σε έξυπνους διπλωματικούς ελιγμούς, κατάφερε να βοηθήσει να σταματήσει το καυτό στάδιο της σύγκρουσης. Επεξεργάστηκε και υπογράφηκε ένα συμβιβαστικό σχέδιο.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η «βαφτιστήρα» του διέφυγε από τη Ρωσία για το Ισραήλ

Tότε, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ήταν πρόεδρος της Ρωσίας, το σχέδιο ονομάστηκε «σχέδιο Μεντβέντεφ-Σαρκοζί», και χάρη σε αυτόν τελείωσε το καυτό στάδιο της σύγκρουσης.

Ο Σαρκοζί ξέρει πώς να επιλύει πολύ δύσκολες καταστάσεις, χάρη σε ριψοκίνδυνους, μερικές φορές αδιαφανείς, αλλά επιτυχημένους διπλωματικούς συνδυασμούς, διαπραγματεύσεις μεταφοράς.

Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι το 2008 ο Σαακασβίλι και ο Μεντβέντεφ υπέγραψαν πολλά διαφορετικά κείμενα του σχεδίου Μεντβέντεφ-Σαρκοζί», εξήγησε η Ευγενία Ομπίτσκινα.

Ιταλία: Παρατείνεται η μείωση των φόρων στα καύσιμα μέχρι τις 8 Ιουλίου

Είναι πιθανό ότι οι διαβουλεύσεις αφορούσαν τρόπους για να σταματήσει το καυτό στάδιο της σύγκρουσης, διότι αυτό είναι πλέον το κύριο καθήκον που θέτει ο Εμμανουέλ Μακρόν ως ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη μυστική συνάντηση Μακρόν και Σαρκοζί στο Μέγαρο των Ηλυσίων πριν από τη συνομιλία με τον Πούτιν μετέδωσε η «Le Figaro».

Τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Γαλλίας πραγματοποιήθηκαν στις 3 Μαΐου. 

Σύμφωνα με το «Le Parisien», η συνομιλία διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες. Αυτή είναι η πρώτη συνομιλία μεταξύ Πούτιν και Μακρόν από τις 29 Μαρτίου και η πρώτη μετά την επανεκλογή του Γάλλου ηγέτη για νέα προεδρική θητεία.

Tags
Back to top button