Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μην την πιείτε, λουστείτε! – Τα άγνωστα… οφέλη της ασπιρίνης

Η ασπιρίνη είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα αναλγητικά που χρησιμοποιούμε σε τακτική βάση. Αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι το φάρμακο αυτό περιέχει χημικές ουσίες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερο κακό από το να σας ανακουφίσουν από έναν ενοχλητικό πονοκέφαλο.


Εδώ θα δείτε μερικές χρήσιμες, μη φαρμακευτικές χρήσεις της ασπιρίνης.

1. Καταπολέμηση Της Πιτυρίδας

Η ασπιρίνη περιέχει σαλικυλικό οξύ, μια χημική ουσία η οποία είναι ικανή για πολλά και σπουδαία πράγματα. Μεταξύ αυτών, έχει ισχυρή ενυδατική δράση και μπορεί να μειώσει τον σχηματισμό πιτυρίδας στα μαλλιά σας. ‘Η εφαρμογή της ασπιρίνης όταν αυτή αναμιγνύεται με σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής, βοηθά στην πρόληψη της φλεγμονής που προκαλεί την πιτυρίδα και την απολέπιση του δέρματος’, λέει ο Δρ. Joshua Zeichner, κλινικός ερευνητής δερματολογίας. Τρίψτε 2-3 ασπιρίνες μαζί με το σαμπουάν, κάντε μασάζ στο κεφάλι και αφήστε το να μείνει για λίγα λεπτά πριν το ξέβγαλμα.

2. Προστασία Του Δέρματος


Το σαλικυλικό οξύ όχι μόνο ενυδατώνει την επιδερμίδα, αλλά απομακρύνει τη λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα. Η δράση του αυτή, το καθιστά έναν ισχυρό αντίπαλο ενάντια στην ακμή και την ψωρίαση, καθώς ανοίγει τους πόρους του δέρματος και μειώνει το πρήξιμο, τις δερματικές βλάβες και τις κοκκινίλες. Ανακατέψτε 5 τριμμένα χάπια σε 1/4 φλ. νερό και, προαιρετικά, 1 κ.γλ. μέλι. Απλώστε το στο δέρμα σας, αφήστε το για 10 λεπτά και ξεβγάλτε.

3. Λεκέδες Από Ιδρώτα

Μερικές φορές, οι λεκέδες από ιδρώτα μπορεί να είναι τόσο επίμονοι στα ρούχα σας, ώστε να είναι σχεδόν αδύνατον να φύγουν ακόμα και στο πλυντήριο. Αλλά η ασπιρίνη μπορεί να βοηθήσει! Φτιάξτε μια πάστα όπως περιγράφεται παραπάνω και απλώστε την πάνω στους λεκέδες. Αφήστε τη να σταθεί για λίγα λεπτά, ξεβγάλτε τη με λίγο νερό βρύσης και στη συνέχεια βάλτε το ρούχο σε κανονική πλύση στο πλυντήριο. Έχει τα ίδια αποτελέσματα και σε λεκέδες από αίμα ή αυγό.

4. Μηχανικός Αυτοκινήτων

Αυτό κι αν είναι περίεργο. Όταν η μπαταρία του αυτοκινήτου σας αφήνει στη μέση του πουθενά και δεν έχετε την πολυτέλεια να περιμένετε την οδική βοήθεια, δοκιμάστε κι αυτό σαν έσχατη λύση: Ρίξτε τριμμένες ασπιρίνες απευθείας μέσα στη μπαταρία, 2 για κάθε στοιχείο, αφού πρώτα τις ανοίξετε. Το σαλικυλικό οξύ αλληλεπιδρά με το θειικό οξύ της μπαταρίας και αν όλα πάνε καλά, το αυτοκίνητο θα πάρει αρκετή ώθηση για να σας οδηγήσει μέχρι το κοντινότερο συνεργείο.

5. Επαγγελματίας Κηπουρός

Το σαλικυλικό οξύ εκτός του ότι είναι σε θέση να αναζωογονήσει τα φυτά σας, ακριβώς όπως κάνει και με το δέρμα σας, μπορεί ακόμη να μπλοκάρει την παραγωγή αιθυλενίου και μούχλας, δύο σημαντικές αιτίες για τις οποίες μαραίνονται τα λουλούδια. Προσθέτοντας μια ασπιρίνη στο νερό που ποτίζετε τα φυτά σας – ή στο βάζο – τα λουλούδια σας θα αντέξουν περισσότερο.

Πηγή: athensmagazine.gr

Tags
Back to top button