Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μην πετάς τις μπανανόφλουδες! Ξέρεις πόσες χρήσεις έχουν;

Ποιος δεν λατρεύει τις μπανάνες με την υπέροχη, γλυκιά, γεύση; Με τη φλούδα, όμως, τι γίνεται; Καταλήγει στα σκουπίδια ή τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι τώρα, γιατί, αν δεν το ήξερες ήδη, η μπανανόφλουδα δεν είναι μόνο βρώσιμη, αλλά κάνει και καλό.


Σε πολλές χώρες όπως στην Ινδία, η μπανανόφλουδα θεωρείται ξεχωριστή λιχουδιά με πολλά οφέλη για τον οργανισμό και, μάλιστα, σύμφωνα με το περιοδικό Business Insider, περιέχει υψηλά ποσοστά βιταμινών Β6 και Β12, μαγνήσιο και κάλιο, καθώς και φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

Σημείωσε ότι η σάρκα μιας μεσαίας μπανάνας περιέχει σημαντικά ποσοστά της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης διαφόρων θρεπτικών ουσιών, όπως 12% των ινών, 17% της βιταμίνης C, 20% της βιταμίνης Β6, 12% του καλίου και 8% του μαγνησίου, ενώ αν στη συνέχεια φας και τη φλούδα θα λάβεις ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των θρεπτικών συστατικών.

Βέβαια, μπορεί η σάρκα να είναι μαλακή και γλυκιά αλλά η φλούδα ινώδης και ελαφρώς πικρή, γι’ αυτό πριν τη φας πρέπει να την τηγανίσεις, να την ψήσεις ή να τη βράσεις για τουλάχιστον 10 λεπτά, μιας και η θερμότητα διασπά τις ίνες και την μαλακώνει κάνοντας την και πιο εύπεπτη. Εναλλακτικά, μπορείς να την προσθέσεις σε smoothies. Επιπλέον, όσο πιο ώριμη είναι η μπανάνα τόσο πιο λεπτή και γλυκιά γίνεται η φλούδα.

Άλλες χρήσεις της μπανανόφλουδας
Αν πάλι δεν πείθεσαι με τίποτα να δοκιμάσεις μπανανόφλουδα, δες κάποιες εναλλακτικές χρήσεις της:
* Γίνεται εξαιρετικό λίπασμα λόγω του υψηλού ποσοστού καλίου που περιέχει και το οποίο κάνει καλό στην ανάπτυξη των φυτών.
* Σταματάει τη φαγούρα από τα τσιμπήματα. Απλά τρίψε το εσωτερικό της φλούδας πάνω στο τσίμπημα.
* Γυαλίζει από φύλα φυτών μέχρι παπούτσια και ασημικά.


* Είναι ένα και ένα για καθαρισμό προσώπου. Βάζεις το πρόσωπο σου πάνω από κατσαρόλα με βραστό νερό (που έχεις αποσύρει από τη φωτιά πριν) για 10 λεπτά, ώστε οι ατμοί να ανοίξουν τους πόρους του δέρματος και στη συνέχεια τρίβεις απαλά το πρόσωπο με το εσωτερικό μέρος της φλούδας, ξεπλένεις με κρύο νερό και λες αντίο στα μαύρα στίγματα.

* Κάποιοι χρησιμοποιούν το εξωτερικό της φλούδας ακόμα και για να διώξουν τις ενοχλητικές κρεατολιές, που μπορεί να έχουν σε διάφορα μέρη του σώματός τους. Κόβεις ένα κομμάτι από τη μπανανόφλουδα και αφού το πλύνεις πολύ καλά, το δένεις πάνω στην ελιά για 3-4 μέρες και για αρκετές ώρες. Το αποτέλεσμα είναι πράγματι εντυπωσιακό!

olivemagazine.gr

Tags
Back to top button