Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Μίλτος Τεντόγλου: Η άλλη ζωή του Έλληνα Ολυμπιονίκη

Η ιστορία έχει γράψει ότι ο Μίλτος Τεντόγλου έχει πλέον τουλάχιστον ένα μετάλλιο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του στίβου.

Ο 24χρονος πρωταθλητής κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου (μήκος) και έτσι συμπλήρωσε το παζλ. Έχει πλέον μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα (ανοιχτός-κλειστός) αλλά και σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (ανοιχτός-κλειστός).
Όλα αυτά από ένα παιδί που είναι μόλις 24 ετών και συνεχίζει αυτό που πέτυχε πριν από πολλές δεκαετίες ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας.

Εκείνος ήταν «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο μήκος άνευ φοράς το 1912 και ο Τεντόγλου πήρε το χρυσό στο μήκος το 2021.

Το παιδί από τα Γρεβενά

Όποιος γνωρίζει τον Μίλτο Τεντόγλου ξέρει ότι είναι ένα ανήσυχο παιδί αλλά και αντι σταρ. Πολλές φορές έχει δηλώσεις "τεμπέλης" για αυτό και ο μέντορας του και δάσκαλος του, ο Γιώργος Πομάσκι, ξέρει πότε και που θα τον πιέσει στην προπόνηση.

Στα χέρια του το παιδί από τα Γρεβενά μεταμορφώθηκε σε έναν Ολυμπιονίκη και τον καλύτερο αθλητή στο μήκος στην εποχή μας. Τα Γρεβενά ήταν και είναι πάντα "φάρος" για τη ζωή του.

Εκεί μεγάλωσε, έκανε τα πρώτα του βήματα, "πέταξε" στον αέρα, εκεί ερωτεύτηκε για πρώτη φορά. Έχει το "χρυσό κλειδί" της πόλης αλλά και το δημοτικό στάδιο της πόλης φέρει το όνομα του.

Η Γερμανία και το καλό φαγητό

Ο πατέρας του, Γιώργος Τεντόγλου, και η μητέρα του Ιωάννα Παπαδημητρίου, δεν βρήκαν τίποτα έτοιμο στη ζωή τους αλλά προσπάθησαν να δώσουν τα πάντα στα παιδιά τους. Τον Μίλτο και την Κατερίνα.

Η οικογένεια έχει τις ρίζες της στην Μικρά Ασία αλλά και τον Πόντο. Στο σπίτι του μιλούσαν ποντιακά και ο Μίλτος ξέρει κάποιες λέξεις. Ο πατέρας του Γιώργος από το 2012 έχει αναγκαστεί λόγω της οικονομικής κρίσης να φύγει από την Ελλάδα για να δουλέψει στη Γερμανία.

 

Έχει ένα εστιατόριο είναι στο Νιντερνχάουζεν, που είναι δίπλα στη Φρανκφούρτη. Ο μπαμπάς είναι σεφ ενώ πιο παλιά ο παππούς και η γιαγιά είχαν εστιατόριο στη Βέροια, με την γιαγιά να διατηρεί και μπουγατσάδικο.

Από την άλλη η μητέρα του ήταν δασκάλα και πλέον έχει πάρει σύνταξη. Ζει μόνιμα στα Γρεβενά μαζί με την αδελφή του Μίλτου και καμαρώνουν τον κανακάρη τους.

Ο Ιάπωνας Μίλτος Τεντόγλου

Ο Μίλτος μικρός ήθελε να ακολουθήσει τα βήματα του μπαμπά του. Να γίνει σεφ. Μετά σκέφτηκε πως η ορθοστασία και οι άπειρες ώρες δουλειάς θα τον χαλούσαν. Το άφησε το όνειρο. Για να ξέρετε είναι δύσκολος στο φαγητό και η μητέρα του έχει τραβήξει πολλά σε αυτό τον τομέα. Μικρός του άρεσαν τα πατατάκια και τα φουντούνια και ζούσε μόνο με αυτά!

Πάντα του άρεσε η πληροφορική, οι υπολογιστές. Ξεκίνησε να σπουδάζει, το άφησε, αλλά θα το συνεχίσει όταν μπορεί. Από μικρός είχε μανία με τα κινούμενα σχέδια, τα video games και τα κόμικ.

Ξεκίνησε από τον Super Mario, προχώρησε στα ιαπωνικά video game και μέσα από αυτή την ... τρέλα του έχει μάθει να καταλαβαίνει και να μιλάει τη γλώσσα της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου. Φυσικά του αρέσει και το σούσι. 

Του αρέσει επίσης το σχέδιο και η ζωγραφική. Το παιδικό του δωμάτιο στα Γρεβενά είναι γεμάτο με σκίτσα του. Δεν ασχολείται με ομάδες και δεν τον τραβάει και τόσο το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο.

Έρωτας με το παρκούρ

Στα 12 του ξεκίνησε στα Γρεβενά να ασχολείται με το παρκούρ. Το λάτρεψε και το λατρεύει ακόμη. Άλλοι έσπασαν χέρια-πόδια, άνοιγαν γόνατα με τα μηχανάκια αλλά και με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ εκείνος τα έκανε με το παρκούρ.

 

 

 

 

Δεν είχε ιδέα τι θα του ξημέρωνε. Θα ξεκινήσει κάποια στιγμή με το άλμα εις ύψος αλλά ο κόουτς Βαγγέλης Παπανίκος θα τον μυήσει στο μήκος. Μετά από κάποια χρόνια μαζί του ο ίδιος ο Παπανίκος τον ...έστειλε στον Πομάσκι για να τον απογειώσει.

Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι ιστορία.

Μουσική για όλα τα γούστα

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήγε σε μουσικό σχολείο αλλά και σε ωδείο. Ξέρει να παίζει μπουζούκι, κιθάρα αλλά και κάτι από πιάνο. Πρόσφατα έκανε και μαθήματα πιάνου στον Εμμανουήλ Καραλή.

Του αρέσει να παίζει ροκ κομμάτια στο μπουζούκι! Ακούει όμως Eminem, Ariana Grande αλλά και κλασσική μουσική. Θα μπορούσε να ήταν μουσικός αλλά δεν έτυχε...

Είχε και πολλά ακούσματα από τα "Ανακατωσάρια" που διεξάγονταν με μεγάλη επιτυχία για χρόνια στα Γρεβενά. Πέρα από τη μουσική λατρεύει και το σκάκι. 

Από εδώ το κορίτσι μου

Είναι χαμηλών τόνων. Δεν θέλει να δίνει πολλές συνεντεύξεις και γενικά δεν τα πάει καλά με τις υποδοχές και τους λόγους μετά από επιτυχίες.

Κρατάει μακριά από τα φώτα τις σχέσεις του και καλά κάνει. Στην ιστορία πέρασε η δήλωση για την κοπέλα του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2021.

«Πάνω από όλα μου δίνουν δύναμη οι χορηγοί μου και επίσης θέλω να ευχαριστήσω την κοπέλα μου που μου σπάει τα νεύρα και με κάνει να έρχομαι στους αγώνες τσιτωμένος και να ξεσπάω», είχε πει ο Μίλτος!

 Η κοπέλα του είναι δημοσιογράφος με ειδίκευση στον στίβο. Το όνομα της είναι Πηνελόπη Γκιώνη.

Tags
Back to top button