Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Μια παράξενη θεωρία συνωμοσίας για τον Ιησού…

Γιατί ο Ιωσήφ, όταν πήγε να συναντήσει τον Πιλάτο μετά τη Σταύρωση, ζήτησε να πάρει το “σώμα” του Χριστού; Γιατί χρησιμοποίησε τη λέξη “σώμα” ενώ ο Πιλάτος μιλούσε για το “πτώμα”;Ο Βρετανός συγγραφέας Hugh Schonfield, στο βιβλίο του “Η συνωμοσία του Πάσχα”, έδινε την απάντηση ότι ο Ιωσήφ γνώριζε πως ο Ιησούς δεν είχε πεθάνει και συνεπώς δε διάλεξε την λέξη “πτώμα”.Ο Ιωσήφ, μάλιστα, σύμφωνα με τον Βρετανό συγγραφέα, ήταν ένας από τους συνωμότες του Ιησού για τη σκηνοθεσία της Σταύρωσης. Κατά τον συγγραφέα, του οποίου το βιβλίο κυκλοφόρησε στην Αγγλία το 1965, ο Ιησούς είχε δημιουργήσει την εντύπωση ότι θανατώθηκε, χρησιμοποιώντας κάποιες ναρκωτικές ουσίες.Η θεωρία αυτή είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις στην Αγγλία και πολλοί είχαν ανατρέψει τους ισχυρισμούς του Schonfield, αλλά στη νέα αμερικανική έκδοση του βιβλίου που αναμενόταν, περιλαμβάνονταν πρόσθετα επιχειρήματα και προμηνυόταν πραγματικός σάλος.Ο Schonfield έγραφε ότι ο Ιησούς είχε χρησιμοποιήσει κάποιο τοξικό φάρμακο και ήταν συνεννοημένος με τον Ιωσήφ και άλλους, ώστε να του δώσουν μια δόση, όταν βρισκόταν στον Σταυρό και μετά να μεταφέρουν στα γρήγορα το σώμα του σε ασφαλή τοποθεσία, ώστε να συνέλθει και να φανεί ότι αναστήθηκε.Το ξίδι που του έδωσαν στον Σταυρό (και δεν το έδωσε κανείς στους δυο ληστές δεξιά και αριστερά από τον Ιησού) ήταν στην πραγματικότητα ναρκωτική ουσία. Αυτό φαίνεται, σύμφωνα με τον συγγραφέα, και από τον τρόπο με τον οποίο το κεφάλι έγειρε βαθιά προς το στήθος, καθώς και από το γεγονός ότι ο Ιησούς “πέθανε” τόσο γρήγορα, ώστε ο Πιλάτος αμφέβαλε και έστειλε έναν Εκατόνταρχο να πιστοποιήσει τον ισχυρισμό του Ιωσήφ.Αλλά και οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο Ιησούς πριν “πεθάνει”, “Ιλί Λαμά Σαβαχθανί”, ήταν συνθηματικές, έγραφε ο Schonfield και ανέλυε τη γλωσσική σημασία τους στην Αραμαϊκή, παραβάλλοντας και το ελληνικό κείμενο που του παρείχε νέες “αποδείξεις” της υποτιθέμενης “συνωμοσίας”.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 03/02/1966…
Tags
Back to top button