Και οι δύο νησίδες βρίσκονται κοντά στο πίσω όριο της νοητής αυθαίρετης γραμμής που οι Τούρκοι θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα έρευνας και διάσωσης, επιχειρώντας να "σπάσουν τη συνέχεια των νησιών μας" στο Αιγαίο στην κατεύθυνση Βορράς-Νότος.
Κίναρος: Χαμογελάει ξανά η κυρά Ρηνιώ – «Ο ελληνικός στρατός μου έκανε το καλύτερο δώρο»
Στο τουρκικό ενδιαφέρον των υπερπτήσεων με UAV ,με εμφανώς λιγότερη συχνότητα, ανήκουν στα Τριανήσια, δηλαδή το Μεσονήσι ή Μέζο, η Πλακίδα ή Πλακιά και τα Στεφάνια με έκταση 0,416, 0,514 και 0,144 τ.χλμ. αντίστοιχα. Αυτά βρίσκονται νοτιοανατολικά της Αστυπάλαιας, νοτιοδυτικά της Κω - Νισύρου και βορειοδυτικά της Καρπάθου.
Από τα παραπάνω στοιχεία, προκύπτει ότι η Τουρκία εστιάζει τα UAV της σε ένα "νοητό ορθογώνιο" που εκτείνεται από την χερσόνησο της Κνίδου (Ντάτσα)-Νισύρου-Κανδελεούσας Τριανήσια- Σύρνα-Μικρός και Μεγάλος αδελφός- Ανατολικά Αστυπάλαιας- Κίναρος-Μαύρα-Λεβίθα- Λειψοί- Αρκιοί-Αγαθονήσι -Didym στα μικρασιατικά παράλια.
Κως-Ψέριμος-Φαρμακονήσι-Καλόλιμνος-ΙΜΙΑ-Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, αποτελούν τα κοντινότερα νησιά προς τα μικρασιατικά παράλια σε αυτό το ορθογώνιο που προαναφέραμε, με Κάλυμνο -Λέρο και Πάτμο να περικλείονται σε αυτό.