Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Μετά τους Rothschild και η Ernst &Young παραιτείται από τη Folli Follie - Η εταιρία χρειάζεται άμεσα 100εκατ. δολάρια

Η μία μετά την άλλη παραιτούνται οι ελεγκτικές εταιρίες  και οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι από την Folli Follie.

Μετά την παραίτηση του οίκου Rothschild, η Ernst &Young (ΕΥ) ανακοίνωσε χθες ότι από τις 19 Σεπτεμβρίου έχει σταματήσει τους ελέγχους σε συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία της εισηγμένης «λόγω ελλιπούς συνδρομής της εταιρίας στο έργο μας». Ξεκαθαρίζει δε ότι ουδέποτε υπέγραψε σύμβαση για τον έλεγχο οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Ernst & Young, με την από 13 Ιουνίου 2018 σύμβασή της με τη Folli Follie, ανέλαβε τη διενέργεια προσυμφωνημένων διαδικασιών σε συγκεκριμένα κονδύλια των οικονομικών καταστάσεων της εταιρίας για τη χρήση του 2017.  Η ΕΥ ποτέ δεν προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρίας της χρήσης 2017. 

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, η ΕΥ γνωστοποίησε στην εταιρία τη διακοπή της σύμβασης διενέργειας προσυμφωνημένων διαδικασιών, λόγω ελλιπούς συνδρομής της εταιρίας στο έργο μας. Οποιαδήποτε πληροφορία αναφέρει κάτι διαφορετικό από τα ανωτέρω για την ΕΥ είναι απολύτως αναληθής και δεν αντανακλά την πραγματικότητα».

Η ανακοίνωση έρχεται αμέσως μετά τις αποκαλύψεις για τις απάτες που είχε στήσει ο όμιλος από το 2007 στην Ασία αλλά και λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με την οποία επανέλαβε την απαίτησή της για τη διενέργεια του πλήρους ελέγχου των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2017 από την ελεγκτική εταιρία που έχει ορίσει η Folli Follie.

Στο μεταξύ, «τρέχουν» οι διαδικασίες ώστε να ετοιμαστεί το επικαιροποιημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εισηγμένης έως τις 22 Νοεμβρίου που λήγει η προστασία από τους πιστωτές και οι σύμβουλοι φέρεται να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για να εξασφαλίσουν τη συναίνεσή τους.

Σύμφωνα με διαδικτυακά δημοσιεύματα, η Deloitte εμφανίζεται να έχει παρουσιάσει σε εκπροσώπους των τραπεζών ένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα της Folli Follie, με βάση το οποίο η τρέχουσα αξία της εταιρίας δεν ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά στη βιωσιμότητά της, το σχέδιο αναφέρει ότι προκειμένου ο όμιλος να είναι βιώσιμος απαιτείται «ένεση ρευστότητας» τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ για την κάλυψη υποχρεώσεων, την προπληρωμή προμηθευτών κ.λπ..

Tags
Back to top button