Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Mεσογαίας Νικόλαος: "Κάντε ότι θέλετε! Ένα πράγμα μόνο, δεν θα μας κλείσετε το στόμα! " (Βίντεο)

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος μετά την πολυσέλιδη εισήγησή του, στην Ιεραρχία της Τρίτης (23-1-24) για το επίμαχο νομοσχέδιο του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών, σε στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη, ομιλά για την οικογένεια, την υπογεννητικότητα, την ιερότητα του γάμου και της ένωσης δυο ανθρώπων, αλλά και τις θέσεις της Εκκλησίας.

"Τα προβλήματα θα πολαπλασιάζονται", τόνισε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και "η εκκλησια βλέπει το μέλλον και ας λένε κάποιοι ότι ειμαστε προσκολλημένοι στο παρελθόν"

"Θα κάνουμε χωρισμό Εκκλησίας - Κράτους. Κάντε!  Όποτε το Γένος μας υφίσταται επίθεση είτε από εξωτερικούς, είτε εσωτερικούς εχθρούς, η Εκκλησία είναι παρούσα. Είναι η φωνή του".

Παρακολουθήστε το απόσπασμα από τη συνέντευξη του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής:

Στην εισήγηση του τόνισε μεταξύ άλλων πως "η οικογένεια είναι κύτταρο καλλιέργειας των μελών της, συζύ­γων και παιδιών. Απαραίτητη προϋπόθεση λειτουργίας της είναι να συντηρεί τις ηθικές αρχές που οπωσδήποτε εναρμο­νίζονται με τους φυσικούς όρους.

Κάθε παραβίαση και αλλοίωση της φυσιολογίας αντιβαίνει στην ηθική. Κάθε ανατροπή της ηθικής αποδομεί την αξία του ανθρώπου. Όταν η ανθρώ­πινη αξία, για την οποία αγωνί­ζεται η Εκκλησία, κατακρημνίζεται, τότε και η αξιοπρέπεια, την προ­στασία της οποίας έχει η Πολιτεία, καταρρακώνεται" υποστηρίζει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας στην εισήγηση του.

Επιπλέον, η Πολιτεία ζητεί από την Εκκλησία μεταξύ άλλων να στη­ρίξει την οικογένεια. Και η Εκκλησία το κάνει από αιώνων, μάλι­στα με μεγάλη χαρά και φροντίδα, τόση που την αναγνωρίζουν οι πάντες, πολύ πριν η Κυβέρνηση σκεφθεί να συστήσει Υπουργείο Οικογένειας, έχει δε αναβιβάσει τον γάμο, τη θεμελίωσή της, σε μυστήριο. Γιατί λοιπόν τώρα αντιδρούν στην κατάθεση της μακρο­χρόνιας εμπειρίας της και επι­διώκουν τη φίμωση του λόγου της;

Δεν υποστηρίζουμε ούτε νεκρό ιδεολό­γημα ούτε πολιτική σκοπιμότητα. Ούτε προστατεύουμε τον συντηρητισμό μας. Η οικογένεια και ο γάμος δεν είναι «δικαιώματα» κάποιων, είναι θε­σμοί. Γι’ αυτούς αγωνι­ζο­μαστε και καταθέτουμε υπεύθυνα την εκτίμηση και την εμπειρία μας.

Δεν μπορεί να ισχυρίζονται με ψυχρή καρδιά ότι «νομοθετούν για όλη την κοινωνία. Η οπτική γωνία μίας Πολιτείας, είναι αναγκαστικά ευρύ­τερη απ' ο,τι είναι μίας θρησκείας» [10]. Η Εκκλησία δεν είναι μια θρη­σκεία. Αυτό κατάλαβαν τόσα χρόνια; Όσοι έτσι σκέπτονται είναι και απροσ­γείωτοι και άδικοι. Γι’ αυτό και νομοθετούν και αυθαίρετα και λάθος.

Tags
Back to top button