Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μέρκελ: Υπέρ μιας εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ η Γερμανίδα Καγκελάριος

Μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης "θα ήταν πολύ λογική", δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο πλαίσιο ομιλίας της όπου χαιρέτισε την επιστροφή των ΗΠΑ στην πολυμερή πολιτική υπό τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Η Μέρκελ ανέφερε ότι η Γερμανία δεν επιθυμεί έναν κόσμο χωρισμένο σε στρατόπεδα, όπως επί εποχής Ψυχρού Πολέμου, ενώ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι οι ΗΠΑ, ο "σημαντικότερος σύμμαχος” της Ευρώπης, στάθηκε στο πλευρό της ΕΕ στις αντιπαραθέσεις με την Κίνα και τη Ρωσία.

"Υποστήριζα ανέκαθεν μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Βερολίνο για την διατλαντικές σχέσεις. 

"Έχουμε εμπορικές συμφωνίες με πολλές περιοχές του κόσμου. Θα ήταν πολύ λογικό να συνάψουμε μια τέτοια εμπορική συμφωνία και σε αυτήν την περίπτωση, παρόμοια με αυτή που συνάψαμε με τον Καναδά”, πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Ο γερμανικός ενθουσιασμός για μια εμπορική συμφωνία και ισχυρότερους διατλαντικούς δεσμούς ενδέχεται να βρει ωστόσο αναχώματα στην πιο επιφυλακτική προσέγγιση που ακολουθεί η Γαλλία, καθώς ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει δώσει προτεραιότητα στη μείωση της ευρωπαϊκής εξάρτησης από αντίπαλες υπερδυνάμεις.

Tags
Back to top button