Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μέρκελ: Που οφείλεται η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν

Εν μέρει σε λόγους εσωτερικής πολιτικής απέδωσε την απόφαση των ΗΠΑ για αποχώρηση από το Αφγανιστάν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το AFP που επικαλείται πηγές από το κόμμα της, σε συνάντηση της ηγεσίας των CDU-CSU η Μέρκελ δήλωσε ότι η απόφαση του ΝΑΤΟ να αποχωρήσει μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες «τελικά ελήφθη από τους Αμερικανούς» και ότι θα πρέπει να αποδοθεί εν μέρει σε «εσωτερικούς πολιτικούς λόγους».

«Η αποχώρηση των στρατιωτών προκάλεσε ντόμινο» που κορυφώθηκε με τη σαρωτική επιστροφή των Ταλιμπάν* στην εξουσία, ανέφερε η καγκελάριος.

Τι θα κάνουμε χωρίς την Άνγκελα Μέρκελ μετά από 16 χρόνια στην καγκελαρία;

«Για τους πολλούς που οικοδόμησαν στην πρόοδο και την ελευθερία – ειδικά των γυναικών - πρόκειται για θλιβερά γεγονότα» σχολίασε.

Σύμφωνα με την ίδια, οι προσπάθειες θα πρέπει πλέον να εστιάσουν στην εκκένωση των Γερμανών αλλά και των Αφγανών που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς ή κινδυνεύουν από τους Ταλιμπάν.

 

Το Βερολίνο εκτιμά ότι 2.500 Αφγανοί οι οποίοι εργάστηκαν με Γερμανούς στρατιώτες ή στην πρεσβεία, καθώς και οι οικογένειές τους, χρειάζεται να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Tags
Back to top button