Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι τιμές του πετρελαίου

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να ξεπερνά πάλι το επίπεδο των 60 δολ. το βαρέλι μετά την τελευταία έκθεση του OPEC στην οποία γίνεται λόγος για άλμα της οικονομικής δραστηριότητας και της ζήτησης τους επόμενους μήνες, με τη βοήθεια του πακέτου τόνωσης των 1,9 τρισ. δολ. και των εμβολιασμών. 

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου κέρδισε 48 cents ή 0,8% και έκλεισε στα 60,18 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι υψηλότερο κλείσιμο από την 1η Απριλίου. 

Το Brent Ιουνίου πρόσθεσε 39 cents ή 0,6% στα 63,67 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Στη μηνιαία του αναφορά για την αγορά που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο OPEC αναφέρει ότι περιμένει ενίσχυση της ζήτησης το δεύτερο μισό του έτους καθώς οι οικονομίες θα συνεχίσουν να ανακάμπτουν από την κρίση του κορονοϊού. 

"Το έτος ξεκίνησε με νέα κύματα μολύνσεων COVID-19 κάτι που οδήγησε στην επιβολή μέτρων περιορισμού σε πολλές χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Σε αυτό το πλαίσιο, το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης της ζήτησης αναμένεται να λάβει χώρα το δεύτερο τρίμηνο και το τρίτο τρίμηνο του 2021", αναφέρει ο Οργανισμός στην έκθεση του.

Ο OPEC αύξησε την πρόβλεψη του για την παγκόσμια ζήτηση το 2021 κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα από την προηγούμενη εκτίμηση του. Ο Οργανισμός περιμένει πλέον η ζήτηση να σκαρφαλώσει κατά περίπου 6 εκατ. βαρέλια την ημέρα, φτάνοντας τα 96,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα αυτό το έτος. 

Ο OPEC αναθεώρησε ανοδικά και την εκτίμηση του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας στο 5,4% από 5,1%.

Tags
Back to top button