Με ενέσεις που περιείχαν αρτεμισινίνη, ουσία που έχει δοκιμαστεί για την αντιμετώπιση της ελονοσίας, ο «μαϊμού» γιατρός του Κορωπίου, υποσχόταν ίαση του καρκίνου, ακόμη και σε ασθενείς που βρίσκονταν στο τελικό στάδιο της ασθένειας, δίνοντας τόσο σε αυτούς, όσο και στις οικογένειες του, ψεύτικες ελπίδες. Σε μία μάλιστα περίπτωση, έκανε ένεση σε ασθενή του σε γνωστό ιατρικό κέντρο της Αττικής, σε ιατρείο γνωστού γιατρού που συνεργάζονταν με την κλινική.
Εκεί έκανε την ένεση αρτεμισινίνης, η οποία ανέφερε ότι είναι μία φυσική ουσία που θεραπεύει τον καρκίνο σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία σοβαρή μελέτη, ενώ σε άλλη περίπτωση του έκανε την ένεση μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου και διέμενε στη Θεσσαλονίκη. Ο απατεώνας γιατρός πρότεινε στους ασθενείς να λαμβάνουν ειδική διατροφή και τα δικά του σκευάσματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα τέσσερα στάδια της θεραπείας του ψευτογιατρού
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ο ψευτογιατρός πρότεινε στους ασθενείς του μια υποτιθέμενη θεραπεία του καρκίνου που είχε τέσσερα στάδια.
Το πρώτο στάδιο περιελάμβανε αυστηρή διατροφή, δίνοντας έμφαση σε φρούτα και λαχανικά. Σε μία περίπτωση μάλιστα ασθενούς που κατέληξε, είχε απαγορεύσει κάθε είδος γρήγορου φαγητού, γλυκών και δεν του επέτρεψε να «φάει ένα σουβλάκι που τόσο επιθυμούσε».
Το δεύτερο στάδιο, περιελάμβανε συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Η τρίτη φάση είχε ενδιαφέρουσα πτυχή, καθώς ο ασθενής θα έπρεπε να προμηθευτεί βιολογικά βότανα από κατάστημα στην Πορταριά Πηλίου. Τα βότανα αυτά καταναλώνονταν με τη μορφή ροφήματος.
Το τέταρτο στάδιο, όπου και τα θύματα θα έπρεπε να καταβάλουν περισσότερα από 20.000 ευρώ, ήταν ένα πακέτο δικών του «φαρμάκων» με την μορφή ελαίων».
Και εδώ ξεκινούσε η δοκιμασία των ασθενών, καθώς θα έπρεπε να τα λαμβάνουν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, από την ώρα που ξυπνούσαν κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων τους, ακόμη και πριν κοιμηθούν. Ένας δε από τους τρόπους, ήταν υπό μορφή σταγόνας κάτω από τη γλώσσα. Συγγενείς θυμάτων τον Μάιο του 2019, κατέθεσαν προς εξέταση τα συγκεκριμένα σκευάσματα, για να ελεγχθούν από εξειδικευμένα εργαστήρια και όπως προέκυψε είχαν ως δραστική ουσία την κάνναβη.