Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μάζης: Η Ελλάδα δεν είναι ψωροκώσταινα - Η χώρα μας ελέγχει Δαρδανέλια, Σουέζ, Γιβραλτάρ

Για τις παγκόσμιες εξελίξεις αλλά και τα Ελληνοτουρκικά μιλάει ο καθηγητής Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ Γιάννης Μάζης στον Δήμο Βερύκιο και το ραδιόφωνο του Alpha.

Ο καθηγητής αναφέρεται αρχικά στην κατάσταση στην Ουκρανία, σε μια περιοχή πού όπως τονίζει δεν αποκλείεται μια σύγκρουση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Με το δόγμα του του εγγύς εξωτερικού που διατύπωσε η Ρωσία, ουσιαστικά ζητάει από την Δύση να σταματήσει το ΝΑΤΟ την επέκταση προς τα ανατολικά και σε κάθε περίπτωση να μην εγκαταστήσει οπλικά συστήματα που μπορούν να απειλήσουν την Ρωσική Ομοσπονδία στο μέλλον. Η Δύση από την άλλη δεν φαίνεται να κατανοεί τα αιτήματα της Ρωσίας

Οι επικοινωνίες Μπάιντεν - Πούτιν πιθανόν να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση της κατάστασης μιας και αποκλείεται όπως τονίζει ο καθηγητής, ο Πρόεδρος Μπάιντεν, να μην αναγνωρίζει ή να μην καταλαβαίνει τα Ρωσικά επιχειρήματα 

Στην συνέχει ο καθηγητής μιλάει για τα εθνικά μας θέματα και τονίζει την εμμονή που έχει η Τουρκία με τα Ελληνικά νησιά. Σε μια δύσκολη κατάσταση στο εσωτερικό, οι επιλογές του Προέδρου Ερντογάν περιορίζονται και δεν αποκλείει ο καθηγητής κλιμάκωση της έντασης σε Αιγαίο και Κύπρο. 

Πιο ρόλο μπορεί να παίξει ο Τούρκος υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στην επόμενη μέρα; Είναι αποδεκτός από τον Δυτικό παράγοντα και τις Ηνωμένες πολιτείες σαν διάδοχη κατάσταση για τον Ερντογάν. Πρέπει η χώρα μας να ανησυχεί για μια επάνοδο των Κεμαλιστών στην εξουσία. 

Επίσης ο καθηγητής αναφέρεται στην προσπάθεια που γίνεται από κύκλους στο εσωτερικό της χώρας μας να παρουσιαστεί η Ελλάδα σαν ένα μικρό αδύναμο κράτος. Σαν Ψωροκώσταινα. Μια εγχώρια ελίτ όπως τονίζει ο καθηγητής

Μια Ελλάδα που λόγω της γεωγραφίας της ελέγχει ουσιαστικά τις εισόδους από Δαρδανέλια, Σουέζ, Γιβραλτάρ, μια Ελλάδα με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά όπως τονίζει ο καθηγητής, δεν μπορεί να είναι ψωροκώσταινα.

 

Tags
Back to top button