Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

«Μάζευα νερό βροχής, ζεσταινόμουν σε υπνόσακο» λέει ο Ρώσος ναυαγός που διασώθηκε μετά από 66 μέρες στον Ειρηνικό (Βίντεο)

Για 66 ημέρες έμεινε στη θάλασσα στη ρωσική Άπω Ανατολή σε μια λέμβο παλεύοντας για να κρατηθεί στη ζωή. Λίγες ώρες μετά τη διάσωσή του ο 46χρονος ναυαγός αναφέρθηκε στα όσα τραγικά βίωσε.. 

Ο Μιχαήλ Πιτσούγκιν, που βρέθηκε ζωντανός στη θάλασσα έπειτα από 66 ημέρες παραμονής σε μια φουσκωτή βάρκα στη ρωσική Άπω Ανατολή, αφηγήθηκε τη δοκιμασία που πέρασε από το κρεβάτι του στο νοσοκομείο.

Ρώσος ναυαγός διασώθηκε στον Ειρηνικό λίγο πριν πεθάνει - Είχε μαζί του στο σκάφος τα πτώματα του αδερφού και του ανιψιού του

Ο 46χρονος Πιτσούγκιν εντοπίστηκε την περασμένη Δευτέρα από ένα αλιευτικό σκάφος με την ονομασία «Άγγελος» στα νερά της Οχοτσκικής Θάλασσας στη ρωσική Άπω Ανατολή, κοντά στη χερσόνησο της Καμτσάτκα, αφού πέρασε περισσότερο από δύο μήνες σε μια λαστιχένια λέμβο.

Μαζί του βρέθηκαν νεκροί οι δύο συνεπιβαίνοντες στη λέμβο: ο αδερφός του και ο 15χρονος ανιψιός του. Τα άψυχα σώματά τους βρέθηκαν πάνω στη λέμβο.

Νοσηλευόμενος στο Μαγκαντάν, ο Πιτσούγκιν μπόρεσε να μιλήσει για λίγο σήμερα σε δημοσιογράφους από το δωμάτιο του νοσοκομείου.

Χλωμός, αλλά χαμογελαστός, αφηγήθηκε με αδύναμη φωνή ορισμένες λεπτομέρειες από τις μέρες που πέρασε πάνω στη λέμβο.

«Χωρίς τη βοήθεια του Θεού, πώς θα μπορούσε να γίνει;» είπε ο Πιτσούγκιν σε βίντεο που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.

«Μάζευα το νερό της βροχής» για να επιβιώσω, εξήγησε, μιλώντας για τον υπνόσακό του από τρίχες καμήλας που τον κρατούσε ζεστό.

«Ήταν μούσκεμα (…), αλλά μπορούσα να σκεπαστώ, να κινούμαι λίγο και να ζεσταίνομαι κάπως», είπε, ισχυριζόμενος ότι «δεν είχε άλλη επιλογή» από το να παραμείνει ζωντανός: «Έχω τη μητέρα μου στο σπίτι, την κόρη μου…»

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της περιφέρειας Μαγκαντάν, Τατιάνα Σαβτσένκο, δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας του επιζώντος είναι «ικανοποιητική» και τόνισε σε μέσα ενημέρωσης ότι οι τοπικές αρχές θα πληρώσουν για την επιστροφή του Πιτσουγκίν στο σπίτι του.

Ο Πιτσούγκιν εργαζόταν ως οδηγός στο νησί Σαχαλίνη και κάλεσε τον αδελφό και τον ανιψιό του να τον επισκεφτούν, σύμφωνα με την Komsomolskaya Pravda, που επικαλέστηκε μέλη της οικογένειας. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τρεις άνδρες είχαν προγραμματίσει εξόρμηση για να παρατηρήσουν φάλαινες.

Στις 9 Αυγούστου 2024, οι δύο άνδρες και ο 15χρονος έφηβος αναχώρησαν με μια λέμβο Baïkat 470 τύπου καταμαράν από ένα ακρωτήρι της περιφέρειας Χαμπαρόφσκ στο νησί Σαχαλίν. Η λέμβος -μήκους 4,7 μέτρων και πλάτους 2,2 μέτρων- παράδερνε στα νερά και μόλις προχθές, 14 Οκτωβρίου, το σκάφος βρέθηκε στα νερά της Οχοτσκικής Θάλασσας περίπου 1.000 χλμ. από την αφετηρία τους.

Ξεκίνησε μια έρευνα για παραβίαση των κανόνων θαλάσσιων μεταφορών που οδήγησαν στον θάνατο από αμέλεια δύο ατόμων.

Tags
Back to top button