Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μαυροβούνιο: Σοβαρές διαστάσεις πήρε Τελετή Ενθρόνισης Σέρβου Μητροπολίτη

Η τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Μαυροβουνίου,  Ιωαννίκιου, πραγματοποιήθηκε στην ιστορική πρωτεύουσα της χώρας,  Τσέτινιε, παρά τις σκληρές αντιδράσεις των Μαυροβουνίων.

Η ένταση, που κρατά εδώ και εβδομάδες, πήρε ανησυχητικές διαστάσεις πριν από την τελετή, καθώς η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία υπέστη μεγάλες απώλειες στην επιδημία του κορωνοϊού (Kovid-19), επέλεξε την πόλη Τσέτινιε, την οποία η Εκκλησία του Μαυροβουνίου θεώρησε ιερή, για την τελετή ενθρόνισης.

Χιλιάδες άνθρωποι από διάφορες πόλεις του Μαυροβουνίου απέκλεισαν την είσοδο στην πόλη Τσέτινιε προκειμένου να εμποδίσουν τον πατριάρχη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πορφύριο και άλλους αξιωματούχους της εκκλησίας να έρθουν στην τελετή.

Προσπαθώντας να ανοίξουν τον δρόμο Ποντγκόριτσα-Τσέτινιε, ο οποίος ήταν αποκλεισμένος με λάστιχα, κοντέινερ και πέτρες, οι αστυνομικοί κάλεσαν το πλήθος να διαλυθεί, όπου αργότερα έλαβαν δραστικά μέτρα με δακρυγόνα.

Μητροπολίτης Μόρφου: Παρακάλεσα την Παναγία να μου στείλει κορονοϊό (βίντεο)

Από την άλλη πλευρά, ο πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πορφύριος και ο μητροπολίτης Μαυροβουνίου Ιωαννίκιος φέρεται να έφτασαν στην Τσέτινιε με ελικόπτερο για να παρακολουθήσουν την τελετή υπό βαριά μέτρα ασφαλείας.

Η ενθρόνιση έγινε στο μοναστήρι του Αγίου Πέτρου, όπου μετά την πανηγυρική λειτουργία του αρχιεπισκόπου, ενθρονίστηκε ο μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Ακτής, Ιωαννίκιος.

Στο Τσέτινιε έχουν ενθρονιστεί κατά το παρελθόν 40 μητροπολίτες Μαυροβουνίου και Ακτής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες, δεν υπήρξε λαϊκή συνέλευση στην ενθρόνιση σήμερα, δεν παραβρέθηκαν ούτε πολιτικοί.

Οι ιερείς του μοναστηριού Τσέτινιε υποδέχθηκαν τον Μητροπολίτη Ιωαννίκιο με το αγαπημένο τραγούδι του προηγούμενου Μητροπολίτη Αμφιλόχιου «Јечам жела».

Τότε το «Άξιος» ακούστηκε τρεις φορές στο μοναστήρι, όπως γράφουν τα σερβικά μέσα ενημέρωσης.

Tags
Back to top button