Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μαθήματα παρακμής και εκπομπές ρύπων τοξικότητας από ''δημοκράτες''...

Ένα από τα λυπηρά δείγματα παρακμής των σύγχρονων Ελλήνων είναι η αντικατάσταση του θάρρους τους (που είναι κινητήρια δύναμη για την εξέλιξής τους) από το θράσος το οποίο βρίσκεται στον αντίποδά του, αφού ο θρασύς άνθρωπος δεν έχει την ψυχική δύναμη του θαρραλέου ούτε το κουράγιο, την ηθική και την ισορροπία του.

Τα μόνα που διαθέτει είναι το γεμάτο δηλητήριο χνώτο του, η στεγνή ψυχή, η μνησικακία και ο φθόνος για όποιον μπει στο μάτι του κυκλώνα της κακίας του.

Στην περίπτωση της πολιτικής η βασική αιτία πρόκλησης θρασύτητας είναι η ατιμωρησία των πολιτικών που είναι σχεδόν... θεσμοθετημένη. Γι' αυτό και κανείς από αυτούς δεν έχει καταδικαστεί ποτέ για το αυτονόητο της παράβασης των κανόνων περί προστασίας του δημοσίου συμφέροντος (Άρθρο 11-17 του Συντάγματος).

Πολύ περισσότερο δεν καταδικάστηκαν - έστω και με επίπληξη - εξωθεσμικά στελέχη, πολιτευτές και μέλη ή αρχηγοί κομμάτων εκτός Κοινοβουλίου για συμπεριφορές θρασύτητας, συκοφαντική δυσφήμιση και άδικη προσβολή της προσωπικότητας του αντιπάλου, ακόμα και αν αυτός είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ή ο/η ΠτΔ.

''Είναι κι αυτό ένα δείγμα ανεπάρκειας των θεσμών'', θα μου πείτε, έστω κι αν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο.

Το νομοθετικό πλαίσιο όμως χωρίς την πολιτική ενεργοποίηση νόμων και θεσμών καθίσταται ανενεργό, αυτοακυρώνεται. Έτσι οι θρασείς γίνονται θρασύτατοι και, αυτοτροφοδοτούμενοι απ' τις πολιτικές τους φιλοδοξίες, φτάνουν στον μηδενιστικό αμοραλισμό έχοντας εγκαταλείψει προηγουμένως κάθε ιδεολογική αντίσταση που θα μπορούσε να τους επαναφέρει στην τάξη.

Αυτά τα χαρακτηριστικά της πολιτικής θρασύτητας ήταν σχεδόν αποκλειστικό... προνόμιο των προοδευτικών του παρελθόντος που αντιμετώπιζαν με έπαρση τους πολιτικούς αντιπάλους τους γιατί είχαν περάσει ως θέσφατο το ''ηθικό πλεονέκτημα'' της Αριστεράς.

Με τον καιρό όμως η θρασύτητα μετατοπίστηκε και σε στελέχη της Κεντροδεξιάς ''πεινασμένα'' για εξουσία, χάριν της οποίας έφτασαν να ασκούν ιδεολογική τρομοκρατία όχι στους πολιτικούς αντιπάλους τους, αλλά στους ομοϊδεάτες τους οι οποίοι είχαν κατακτήσει την εξουσία.

Αυτή η τρομοκρατία λοιπόν έχει φτάσει σήμερα στο απροχώρητο, γιατί συνοδεύεται από πρωτοφανή χυδαιότητα που ταυτίζεται με την αθλιότητα και έχει στόχο εκπλήρωσης την διάκριση ή την ιεραρχική καταξίωσή τους.

Έτσι, προς επίτευξη αυτής, καταστρώνονται επιτελικά σχέδια με καμβά προπαγανδιστικό τους ιστοχώρους του διαδικτύου και θεατές όχλο ανάγωγων σχολιαστών (μόνιμων θαμώνων των συγκεκριμένων sites), οι οποίοι καταφέρονται - ως μαινόμενοι ταύροι - εναντίον των αντιπάλων των προστατευόμενων πολιτικών, οι οποίοι έχουν πιάσει στασίδι σε συγκεκριμένα ηλεκτρονικά μέσα ως αρθρογράφοι εκπέμποντας οχετό ύβρεων και ντροπιαστικής προπαγάνδας εναντίον των πολιτικών αντιπάλων τους και, προπάντων, του πρωθυπουργού.

Μητσοτάκης στο CNN: Η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής

Καταφέρονται με συκοφαντίες, συνθήματα, χυδαιολογίες και λασπολογίες σε βαθμό δολοφονίας χαρακτήρων, με στόχο να απομειώσουν δημοσκοπικά τη δύναμη του κυβερνώντος κόμματος προς ενίσχυση των δικών τους, ώστε να διασφαλίσουν μελλοντικά την κοινοβουλευτική παρουσία τους.

Με τέτοιες σκοταδιστικές μεθόδους και φρασεολογία υποκόσμου που ντροπιάζει τη δημοκρατία μας (κι ας λένε πως την υπηρετούν ως ''δημοκράτες''), η συμπλεγματική (εκτός εξουσίας) ''λαϊκοδεξιά'' ή ''κεντροδεξιά'' καπηλεία γίνεται ένα με την αριστερή και μοιράζεται μαζί της τα ίδια δημοσιογραφικά μετερίζια.

Μετερίζια αντίστασης απέναντι στην κυβέρνηση απ' την ποδηγετούμενη στρατευμένη ιδεολογία η οποία επιβάλλει τους όρους της λογοκρίνοντας και μεροληπτώντας, με στόχο να εκμηδενίσει τις αντιστάσεις των αρθρογράφων που θέλουν να διαφοροποιηθούν αποκαλύπτοντας την αλήθεια.

Έτσι η ''πολιτική αλητεία'' του ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία μιλούσε το 2018 ο Αντώνης Σαμαράς, έγινε ''πολιτική αλητεία'' των διωγμένων ή δυσαρεστημένων της ΝΔ, που έγιναν ένα με τον ιδεολογικό της αντίπαλο (υπό τις ευλογίες κομματικών εκδοτών και συνακόλουθων οικονομικών συμφερόντων), για να ρίξουν το βάρος των επιθέσεων και του παρατεταμένου πολιτικού μπούλινγκ στο κόμμα που κυβερνά και, προπάντων, στον αρχηγό του.

Τον πρωθυπουργό, ο οποίος γίνεται σε τακτά διαστήματα αποδέκτης εμετικών προκλήσεων απύθμενης χυδαιότητας από πρώην στελέχη του κόμματός του και από δημοσιογράφους ''βιτρίνας'' με στόχους πολιτικούς.

Αποδέκτης προκλήσεων χαμηλού επιπέδου και θρασυδειλίας οι οποίες δε συνάδουν με πολιτικούς (πολύ περισσότερο με πολιτικούς αρχηγούς) οι οποίοι είτε απέτυχαν κατ' επανάληψη να περάσουν τον εκλογικό πήχη του 3% για να μπουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είτε είναι... πρωτάρηδες στον αγώνα αυτό και επαφίενται στην υποκριτική τους ικανότητα και την ξεφτισμένη γοητεία των golden boys της πολιτικής και δημοσιογραφικής προϊστορίας τους.

Προϊστορίας την οποία έχει εμπλουτίσει τώρα η ρητορική της στρεψόδικης προπαγάνδας τους προς παραπλάνηση του ζαλισμένου λαού απ' τις απανωτές συμφορές που τον βρήκαν. Μιας προπαγάνδας μακιαβελικού τύπου που ακολουθεί κατά γράμμα το σχέδιο των ''τριών καμπαλέρος'' της ελληνικής μικροπολιτικής με βακτηρίες τα Μέσα που τους προβάλλουν.

Σχέδιο περικύκλωσης του πρωθυπουργού εν είδει πολιορκητικού τόξου από ''κομμάντος'' άσκησης πίεσης εξαναγκασμού με στόχο τις πρόωρες εκλογές σε δυσμενή για την κυβέρνηση περίοδο με μέτωπα που ''καπνίζουν'' από φωτιές, πανδημικές εξάρσεις και αυξημένη ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρα λόγω των σχεδιαζόμενων από την Τουρκία ερευνών νότια του Καστελόριζου.

Τίποτα από' αυτά όμως δε φαίνεται να συγκινεί τους εκφραστές της νεο-πολιτικής οι οποίοι επιτίθενται εφ' όπλου λόγχη διαλαλώντας το κατόρθωμά τους να ξυπνήσουν την αποχαυνωμένη κοινωνία απ' τον ''γητευτή'' πρωθυπουργό που την έκανε ως τώρα να μην αντιδρά με τα μαγικά του.

Να μην αντιδρά δυναμικά (κατ' αναλογία με την ''Αραβική Άνοιξη''), γιατί οι μισοί είναι... ''μπουκωμένοι από χρήμα και οι άλλοι μισοί πλανεμένοι'', ενώ τώρα άρχισαν να ξυπνούν και να καταλαβαίνουν την ''παγίδα'' του ΚΜ που ήρθε στην εξουσία για να ''μάθει'' σε βάρος της ζωής, της υγείας, των οικογενειών και της περιουσίας μας''...

''Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί'', που λυπηθήκατε ξαφνικά τον λαό και παριστάνετε πως συμμερίζεστε τις αγωνίες του ζητώντας ως τιμωρία την παραίτηση του πρωθυπουργού, γιατί ''δεν άφησε ψυχή αμόλυντη'', σε αντίθεση με εσάς που θεραπεύσατε την ψυχή του με... αγαθοεργίες.

Αιδώς Αργείοι, που θέλετε να μπείτε στη Βουλή για να γεμίσετε και αυτήν με πεζοδρομιακά συνθήματα, όπως αυτά που μεταφέρετε στα χοληφόρα σας άρθρα προσθέτοντας ότι είναι ειπωμένα με αυθεντικό πάθος, το πάθος του λαού.

Οι πολιτικές ηγεσίες και των μικρότερων ακόμα κομμάτων πρέπει να αποτελούν παραδείγματα ήθους και παραδειγματισμού γι' αυτόν, ώστε να αναδεικνύουν τα θετικά χαρακτηριστικά του και όχι να καλλιεργούν, να υποδαυλίζουν, τα πλέον αρνητικά έως βάρβαρα ένστικτά του ενσπείροντας διχόνοια και μισαλλοδοξία μεταξύ των Ελλήνων.

Πρέπει ακόμα να αποδεικνύουν στην πράξη τη δημοκρατικότητά τους και όχι να μεταφέρουν στην πολιτική μας ζωή υβριστικά συνθήματα των χούλιγκανς (γηπεδικού χαρακτήρα) που τους καλείτε ουσιαστικά σε σύγκρουση με τους ''φανατικούς Kyriakistas''.

Κι εγώ σας λέω πως δεν ανήκω σ' αυτούς, αλλά καταδικάζω την πρόθεσή σας να τους στήνετε στον τοίχο. Καταδικάζω την πρόθεσή σας να στήνετε στον τοίχο τους ''οπαδούς της πολιτικής ορθοδοξίας'' - όπως τους αποκαλείτε ειρωνικά και τους ετικετάρετε ρατσιστικά.

Η κυβέρνηση βάζει τέλος στην είσοδο σε κλειστούς χώρους για ανεμβολίαστους

Καταδικάζω την εμμονή σας να καλείτε έμμεσα και ύπουλα σε Στάση τον λαό εκμεταλλευόμενοι τις τρέχουσες αρνητικές συγκυρίες και δίνοντας πανελλαδική εμβέλεια σ' ένα άθλιο σύνθημα κατά του πρωθυπουργού που μας εξομοιώνει με τριτοκοσμικούς, απολίτιστους, όπως εκείνοι που τους αποκαλούσαμε κάποτε ''βαρβάρους''.

Οι μόνοι βάρβαροι που βλέπω, προς το παρόν - από άποψη φρασεολογίας και διαθέσεων - είστε εσείς που μετατρέψατε την πολιτική σκηνή σε... Κολοσσαίο με τα προσβλητικά ''κείμενά'' σας. Κείμενα προς αποφυγή, γιατί δεν εκφράζουν πολιτικές απόψεις, αλλά υβριστικές αιτιάσεις και ρατσιστικά στερεότυπα.

Στερεότυπα που ενσωματώσατε στο επιτακτικό ''να φύγει'' (για τον πρωθυπουργό) το οποίο δεν έχετε κανένα δικαίωμα να το ζητάτε εξ ονόματος δήθεν του λαού, γιατί - πέραν του ότι δεν τον εκφράζετε εκλογικά - ακυρώνετε τις διαδικασίες νομιμότητας σε καθεστώς δημοκρατίας.

Τις ακυρώνετε και με την προσπάθειά σας να υποκαταστήσετε επικοινωνιακά την ανύπαρκτη επιχειρηματολογία σας με το σύνθημα ''περί διαπλοκής'' του πρωθυπουργού (αναπαλαιωμένο απ' την εποχή του ΠΑΣΟΚ), σαν να απευθύνεστε σε σανοφάγους και όχι σε νοήμονες Έλληνες.

Όσο για τα περί ''Λουδοβίκου των Χανίων'', ''Μνησίκακου Βασιλιά'', ''Ιδιοτελούς Βασίλισσας'' και άλλων γραφικών τοιούτων, κρατήστε τους εξυπνακισμούς για τις παρέες σας και, αν είναι να καταγγείλετε κάτι, να το κάνετε ''με ονόματα και διευθύνσεις'' και όχι με υπαινικτικές αναφορές για ''γερμαναράδες του Μαξίμου''.

Παραδίδετε, δυστυχώς, μαθήματα παρακμής, ανυπακοής και επιβράβευσης της χυδαίας συμπεριφοράς με πραγματικό θύμα του κομματικού φανατισμού σας τον δοκιμαζόμενο απ' τις πυρκαγιές και την πανδημία λαό ο οποίος εισπνέει εδώ και καιρό εκπομπές ρύπων τοξικότητας της... δημοκρατικότητάς σας, που έφτασε στο σημείο χθες (ημέρα Κοίμησης της Θεοτόκου) να τον καλέσει σε επανάσταση ''για να ανατρέψει την πολιτική Βαστίλη του Μητσοτακισμού'' στην Ελλάδα....

Tags
Back to top button