
Σε ανάρτησή του αναφέρει: «Οταν η ριζοσπαστική αριστερά δεν μπορεί να κερδίσει μέσω της Δημοκρατικής ψήφου, καταχρώνται το νομικό σύστημα για να φυλακίσουν τους αντιπάλους τους.
Αυτή είναι η πάγια στρατηγική τους σε όλον τον κόσμο».
Η αντίδραση του Ελον Μασκ είναι η πρώτη σχετική που προέρχεται από κυβερνητικά χείλη στις ΗΠΑ, ενώ σειρά πολιτικών τςη ευρωπαϊκής ακροδεξιάς έχουν τοποθετηθεί.
Με μία «πλαστή κατηγορία», «ακύρωσαν» την Λε Πεν, σχολίασε ο Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτης του ακροδεξιού Reform UK. Μιλώντας στο BBC τόνισε πως η στέρηση του δικαιώματος να διεκδικήσει δημόσια αξιώματα συνιστά «τάση».
«Ακύρωσαν έναν υποψήφιο. Έναν υποψήφιο που, αναμφίβολα, θα κέρδιζε τις επόμενες γαλλικές προεδρικές εκλογές. Και ξέρετε τι, μου φαίνεται σαν μια πολύ πλασματική κατηγορία», είπε.
Υποστήριξε δε πως τέτοιου είδους διώξεις γίνονται μόνο σε ευρωσκεπτικιστές: «Φαίνεται ότι οι μόνοι άνθρωποι που έχουν αναζητήσει είναι τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα. Αυτό σου λέει τα πάντα. Δεν καταλαβαίνω πώς θα μπορούσε να είναι δυνατό οι μόνοι άνθρωποι που έχουν παραβιάσει ποτέ τους κανόνες χρηματοδότησης της ΕΕ να είναι ευρωσκεπτικιστές. Απλά δεν είναι δυνατό», είπε.
Με μία φράση η αντίδραση του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν.
Για κήρυξη πολέμου έκανε λόγο από την πλευρά του ο Ματέο Σαλβίνι.
«Όποιος φοβάται την κρίση των ψηφοφόρων, συχνά βρίσκει παρηγοριά στην κρίση των δικαστηρίων. Στο Παρίσι καταδίκασαν τη Μαρίν Λε Πεν και θέλουν να την αποκλείσουν από την πολιτική ζωή. Ένα κακό έργο που βλέπουμε και σε άλλες χώρες, όπως η Ρουμανία. Αυτή η επίθεση κατά της @MLP_officiel είναι μια κήρυξη πολέμου από τις Βρυξέλλες, σε μια στιγμή που οι πολεμικές τάσεις της φον ντερ Λάιεν και του Μακρόν είναι τρομακτικές.
Δεν εκφοβιζόμαστε, δεν σταματάμε: προχώρα δυνατά, φίλη μου!», έγραψε στο Χ.
Σοκαρισμένος δηλώνει ο ηγέτης της ολλανδικής ακροδεξιάςΓκέερτ Βίλντερς που έκανε λόγο για σκληρή «απόφαση», εκφράζοντας την ελπίδα του η Λεπέν να κερδίσει την έφεση και να γίνει πρόεδρος.