Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μασκ: Έκλεψε την παράσταση με το «άλμα» του στην προεκλογική ομιλία του Τραμπ - Τον «καταδίκασε» το διαδίκτυο (βίντεο)

Άνω-κάτω έγινε το Διαδίκτυο μόλις κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες του Έλον Μασκ να χοροπηδά από την χαρά του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του υποψηφίου για το χρίσμα με τους Ρεπουμπλικανούς, Ντόναλντ Τραμπ,  στις 6 Οκτωβρίου στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, όπου είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Καθώς ο Μασκ ανέβαινε στη σκηνή με ένα ολόμαυρο καπέλο MAGA και ένα μπλουζάκι «Occupy Mars» (Κατακτήστε τον πλανήτη Άρη), άρχισε να πηδάει πάνω-κάτω, με τους ακολούθους του στα social media να αδράττουν την ευκαιρία να τον χλευάσουν, κυρίως στην πλατφόρμα «X», την οποία αγόρασε έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022. «Σαν να είναι από οικοτροφείο», έγραψε ένας ακόλουθος του επιχειρηματία, ενώ ένας άλλος επισήμανε ότι αυτή ήταν η πιο αστεία στιγμή στην εκδήλωση του Τραμπ.

Επικριτικοί στο «Χ» οι ακόλουθοι του Μασκ

Πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν αρνητικά το «άλμα» του Μασκ, επισημαίνοντας το πόση «αμηχανία» ενέπνεε η παρουσία του στην προεκλογική εκστρατεία. Άλλοι, μάλιστα, επεσήμαναν την έκφραση «αηδίας» στο πρόσωπο του Τραμπ όταν ο επιχειρηματίας ανέβηκε στη σκηνή. Άλλωστε, όπως επεσήμανε το περιοδικό Rolling Stone τον Αύγουστο, ο Τραμπ, πριν την ξαφνική «αμοιβαία αγάπη», μεταξύ των δύο, είχε εκφράσει ότι θεωρούσε τον Έλον Μασκ «περίεργο», «βαρετό», ενοχλητικό και με «εναλλαγές στη διάθεση». Επίσης, το 2022, ο Τραμπ αποκάλεσε δημοσίως τον Μασκ «άλλον έναν ανόητο καλλιτέχνη».

Ανεξαρτήτως των παλαιότερων διαφορών τους, χθες ο Μασκ έκανε μία δυναμική εμφάνιση στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, τον τόπο της απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο έδειξε τον ενθουσιασμό του έδωσε τροφή για κακεντρεχή σχόλια.

Πολλοί ακόλουθοι του επιχειρηματία στο «Χ» συνέκριναν τη συμπεριφορά του Μασκ με διάσημες σκηνές από κινηματογραφικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένης της ρομαντικής αγκαλιάς του Τζακ και της Ρόουζ στον «Τιτανικό», το φινάλε του Πάτρικ Σουέιζι στην ταινία «Dirty Dancing» και, φυσικά, το «Joker» με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φοίνιξ.

Με fake news προσπαθεί να ενισχύσει ο Μασκ την υποψηφιότητα Τραμπ

Με αφορμή τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, ο Έλον Μασκ συμφιλιώθηκε με τον Τραμπ, ενισχύοντας με ένα γενναίο ποσό την προεκλογική του εκστρατεία.

Το περίεργο ήταν πάντως ότι χθες, Κυριακή, ενώ ο Μασκ ανέβηκε στη σκηνή, μετέφερε μία ψευδή είδηση σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την υποψηφιότητα του Τραμπ. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «η άλλη πλευρά» θέλει «να αφαιρέσει στην ουσία το δικαίωμα ψήφου των πολιτών» και ισχυρίστηκε ψευδώς ότι οι Δημοκρατικοί στρατολογούν μετανάστες χωρίς έγγραφα για να ψηφίσουν. Κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν έχει βάση στην πραγματικότητα.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ έχει διαβεβαιώσει τους Χριστιανούςψηφοφόρους του ότι «δεν θα χρειάζεται να ψηφίζουν άλλο» εάν ο ίδιος επανεκλεγεί. «Χριστιανοί, βγείτε και ψηφίστε!», είχε πει στους υποστηρικτές του στη Φλόριντα σε εκδήλωση τον περασμένο Ιούλιο. «Μόνο αυτή τη φορά. Δεν θα χρειαστεί να το κάνετε πια. Τέσσερα χρόνια ακόμα. Ξέρετε τι; Όλα θα διορθωθούν! Όλα θα είναι καλά! Δεν θα χρειάζεται να ψηφίζετε πια, όμορφες χριστιανές μου. Σας αγαπώ, Χριστιανοί!»

Πολλαπλασιάστηκε το μίσος και η παραπληροφόρηση από τότε που ο Μασκ τάχθηκε με τους Ρεπουμπλικάνους

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Μασκ πρότεινε ότι είναι ανοιχτός να αναλάβει χαρτοφυλάκιο στην κυβέρνηση Τραμπ, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος, και έγραψε αστειευόμενος στο «Χ»: «Είμαι πρόθυμος να υπηρετήσω την κυβέρνηση Τραμπ», αναρτώντας μια φωτογραφία του με την ένδειξη «D.O.G.E. Department Of Government Efficiency», μια αναφορά στο Dogecoin, ένα κρυπτονόμισμα που συχνά διαφημίζει ο Μασκ.

Λαμβάνοντας υπόψη την προβληματική κατάσταση της πλατφόρμας «X» — το μίσος έχει πολλαπλασιαστεί από τότε που την ανέλαβε ο Μασκ, όπως και η παραπληροφόρηση — για να μην αναφέρουμε την παράνοια του «Mr. Tesla», ο οποίος παραδέχτηκε ότι κάνει χρήση ναρκωτικών, θα πρέπει να κρατά κανείς κάποιες αποστάσεις εάν τελικά ενταχθεί στο υπουργικό συμβούλιο του Τραμπ, σε περίπτωση που ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος διαβεί για δεύτερη φορά το κατώφλι του Λευκού Οίκου.

Πάντως, η χθεσινή προεκλογική εκδήλωση στην Πενσυλβάνια σηματοδοτεί την επιστροφή του τέως προέδρου των ΗΠΑ στην πόλη όπου τον Ιούλιο δέχτηκε απόπειρα δολοφονίας, αναφέρει το περιοδικό Rolling Stone. «Θα βρίσκομαι εκεί για να τον στηρίξω!», έγραψε ο Μασκ απαντώντας σε ανάρτηση του Τραμπ στο Χ που ανέφερε ότι θα επιστρέψει στο Μπάτλερ, εκεί όπου κόντεψε να χάσει τη ζωή του.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος που γεννήθηκε στη Νότιο Αφρική, διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ιδιοκτήτης της πλατφόρμας X, είχε χαρακτηρίσει «σκληρό καρύδι» τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία και του πρόσφερε επισήμως τη στήριξή του μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στις 13 Ιουλίου.

Με τον τρόπο αυτό, ο Έλον Μασκ ξεκαθάρισε ότι κλείνει προς τα δεξιά.

Tags
Back to top button