Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Μαρόκο: Τουλάχιστον 11 νεκροί από τη βύθιση πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες

Έντεκα μετανάστες ανασύρθηκαν νεκροί μετά το ναυάγιο του σκάφους που τους μετέφερε, στα ανοιχτά του Μαρόκου, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις τοπικές αρχές, ενώ μια μη κυβερνητική οργάνωση εκφράζει φόβους ότι τα θύματα θα είναι πολύ περισσότερα.

Το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν οι Αφρικανοί μετανάστες αντιμετώπισε «δυσκολίες» στα ανοιχτά της πόλης Νάντορ, στο βορειοανατολικό Μαρόκο, την Δευτέρα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, 32 άνθρωποι σώθηκαν ενώ 11 πνίγηκαν, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Η οργάνωση Caminando Fronteras, που βοηθά τους μετανάστες, είχε προηγουμένως αναφέρει σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι οι νεκροί είναι 34, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από τις μαροκινές πηγές. Η Ισπανίδα Ελένα Μαλένο, ακτιβίστρια και μέλος της οργάνωσης, που εδρεύει στο Μαρόκο, έγραψε το πρωί στο Twitter: «Τραγωδία, 34 νεκροί, μεταξύ αυτών και ένα μωρό, σε ένα πλοιάριο με 60 ανθρώπους που βυθίστηκε» την Κυριακή. Η Μαλένο διαβεβαίωσε ότι οι μετανάστες ζητούσαν βοήθεια επί 24 ώρες.

Από τη Μαδρίτη, μια εκπρόσωπος της ακτοφυλακής της Ισπανίας, επιβεβαίωσε ότι η υπηρεσία αυτή ενημερώθηκε την Κυριακή από την Caminando Fronteras ότι το πλοιάριο βρισκόταν στη ζώνη όπου επιχειρεί η ακτοφυλακή του Μαρόκου. «Επικοινωνήσαμε κατ’ επανάληψη με τις μαροκινές αρχές, με το MRCC (Κέντρο συντοντισμού και θαλάσσιων ερευνών) στο Ραμπάτ, τους προσφέραμε τη συνεργασία μας αλλά δεν λάβαμε απάντηση», είπε η εκπρόσωπος.

Η εκπρόσωπος δεν ήταν πάντως σε θέση να επιβεβαιώσει τον αριθμό των νεκρών.

Tags
Back to top button