Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μάριος Ευρυβιάδης: Για την Τουρκία δεν υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία (ηχητικό)

Ορθή η απόσταση της Ελλάδας από μια νέα πενταμερής διάσκεψη.


Ο καθηγητής  Διεθνών Σχέσεων και Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, Μάριος Ευρυβιάδης, με αφορμή την Τουρκική εισβολή στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά και το παιχνίδι γύρω από την επανέναρξη συνομιλιών με μια νέα πενταμερής διάσκεψη για το Κυπριακό , ανέλυσε γιατί σε όλο το φάσμα των τουρκικών προκλήσεων , επί της ουσίας Κυπριακή Δημοκρατία δεν υφίσταται.

Γι αυτό όπως είπε, αυτό που ούτε με την εισβολή πέτυχε η Τουρκία την διάλυση του Κυπριακού κράτους, πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού. Απάντησε ακόμη γιατί οι προκλήσεις στα Βαρώσια της  Αμμοχώστου, έχουν και νομική απάντηση στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου και με δεδικασμένα για να αποτραπούν και εξήγησε γιατί η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη με πρακτικά βήματα αποτροπής  στον θαλάσσιο χώρο της αλλά και με ενεργητικότερη παρουσία στη Κύπρο, όπως πράττουν άλλοι μεγάλοι ή μικρότεροι παίκτες ισχύος  στην περιοχή.

Ο Μάριος Ευρυβιάδης, σημείωσε ότι η οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, είναι πρωταρχικής σημασίας, ενώ τόνισε πως πρέπει πλέον η Τουρκική προπαγάνδα να μην περνάει αμάσητη στην Ελλάδα και να αντιμετωπιστεί και διεθνώς, αφού μιλάμε για μια χώρα με εισβολή και κατοχή τμήματος ευρωπαϊκής χώρας, ταραξία στην ευρύτερη περιοχή , από το Ιράκ και την Συρία , μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο, που στο εσωτερικό της οι Ισλαμιστές του Ερντογάν , έχουν φυλακίσει από πανεπιστημιακούς και δημοσιογράφους μέχρι το μισό πληθυσμό, ολοκληρώνοντας το έργο που είχαν ξεκινήσει πριν από αυτούς οι Κεμαλιστές.

Tags
Back to top button